Vatandaş zorda: Gıda enflasyonu giderek artıyor

Gıda enflasyonundaki yükselişin dur durak bilmemesi sonucu esnafta, vatandaşta zorluk yaşamaktadır. Hal böyle olunca devlet tarafından fiyatları düşürmeye yönelik bir proje ortaya atıldı.

Vatandaş zorda: Gıda enflasyonu giderek artıyor

Gıda enflasyonunda olan artıştan sonra Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından harekete geçildi. Özellikle kent tarımını fazlalaştırmak için yeni yeni çalışmalar başlatıldı. Üretimde maliyetleri azaltacak yeni bir adım atılıyor. Her şehrin kendi kaynaklarına, kendi ihtiyaçlarına yönelik kent tarımı yapılacak. Yapılacak kent tarımıyla ilgili Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından bir çalışma başlatıldı.

Her ile özel “Kent Tarımı” modeli geliyor!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan çalışmayla kent tarımının yaygınlaştırılmasına öncülük verilecek. Öncelikle Ankara, İstanbul ve İzmir başta olmak üzere büyükşehirlerde kent tarımı modeli için çalışma gösterilecek. Daha sonra her ile özel kent tarımı modeli ortaya çıkarılacak. Bu sayede gıda israfının azalacağı ve fiyatların da düşeceği düşünülmektedir.

Eğer yaygınlaşırsa kentlerde yapılacak tarımsal üretim ile maliyetler azalacağından dolayı ürünlerde taze taze halka sunulacak. Bu sayede gıda israfının da önüne geçilmiş olunacak. Öncelikle Ankara, İstanbul ve İzmir’de yerli sebze fidesi vatandaşlara dağıtılmıştı. Bu durum yaygınlaştıkça hem fiyatlar düşecek hem de sofralara taze sebzeler gelecek.

Büyükşehir belediyeleri tarafından başlatılan sebze üretimiyle ilgili sebze fideleri özellikle kışlık sebze üretiminde İstanbul, Ankara, Bursa, Sakarya, Kocaeli, Yalova, Şırnak ve Burdur’da yetişen ürünlere göre %75 hibe sebze fidesi verilerek yerli üretime destek verilmesi planlanıyor.

Vatandaş zorda: Gıda enflasyonu giderek artıyor - Resim : 1

Tarım Kredi Marketlerinde indirim yapılmıştı!

Bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde Tarım Kredi Kooperatif Marketlerinde 30’un üzerinde temel tüketim ürünlerinde fiyatlar diğer marketlere göre indirilmişti. İndirime giden ürünler arasında:

"Makarna, un, salça, pirinç, bulgur, mercimek, nohut, fasulye, şeker, ay çiçek yağı, zeytin yağı, tavuk ürünleri, tam yağlı süt, yarım yağlı süt, yumurta, peynir, tereyağı, bal, zeytin, çay, Türk kahvesi, patates, kuru soğan, karpuz, kavun, çamaşır deterjanı, bulaşık deterjanı, çamaşır suyu, sıvı sabun, peçete, rulo havlu, kolonya, bebek bezi" gibi ürünler yer alıyor.