7 bin 200 lira destek! Başvurular E-devlet'ten...

Türkiye Aile Destek Programında ödemelerinin ne zaman yapılacağı konusunda büyük bir araştırma ve merak söz konusu. Aile Destek Programı kapsamında 4 milyon haneye her ay 450, 550, 600 lira olmak üzere üç segmentte destek verileceği açıklanmıştı. Aile Destek Programına başvurular nereden başvurulur?

7 bin 200 lira destek! Başvurular E-devlet'ten...

Türkiye Aile Destek Programında ödemelerinin ne zaman yapılacağı konusunda büyük bir araştırma ve merak söz konusu. Aile Destek Programı kapsamında 4 milyon haneye her ay 450, 550, 600 lira olmak üzere üç segmentte destek verileceği açıklanmıştı. Peki Aile Destek Programına başvurular nereden ve nasıl yapılır?

Aile Destek Programına başvurular nereden ve nasıl yapılır?

İhtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik yeni destek paketi bugün tarihi itibari ile başladı. 4 Milyon hanenin yararlanması planlandıran 'Türkiye Aile Destek Programı' ile ilgili olarak ödemeler bugün hayata geçti. 

Bakan Yanık "Türkiye Aile Destek Programı" açıklaması

Bakan Yanık, Türkiye Aile Destek Programına başvuruların e-Devlet üzerinden ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla yapıldığını ve yeni başvuruların ise devam ettiğini ifade etti. 

Bakan Yanık Türkiye Aile Destek Programına ilişkin yapmış olduğu açıklamada;  “Bu kapsamda 1,6 milyon haneye SYDV’lerimiz aracılığıyla hak sahipliği verildi. İlk aşamada başvurusu onaylanan yaklaşık 831 bin haneye toplamda 427,9 milyon TL ödeme gerçekleştirdik. Geriye kalan hanelerimize ise ödemelerimizi önümüzdeki süreçte yapacağız. Böylece hak sahipliği kararı verilen toplamda 1,6 milyon hanemize ödemelerimizi gerçekleştirmiş olacağız. Türkiye Aile Destek Programımıza gelen başvuruları ivedi bir şekilde inceleyeceğiz ve vatandaşlarımızın bu desteğimizden istifade etmesini sağlayacağız”  ifadelerine yer verdi.

“Türkiye Aile Destek Programımız ile gelişen ve büyüyen Türkiye’mizin refahını vatandaşlarımızla paylaşmaya devam ediyoruz. Bu doğrultuda 15 milyar TL’lik bir kaynağı vatandaşlarımızla buluşturmuş olacağız”  açıklamasında bulundu.

Türkiye Aile Destek Programı nedir?

Türkiye Aile Destek Programı, Başkan Erdoğan tarafından açıklanmıştı. Yapılan açıklamada; "Temmuz ayında yapılacak enflasyon farkı artışları ile dar gelirlerinin alım gücünü daha da artıracağız. Aile destek programları Haziran'da başlıyor. 2.5 milyon haneye 2.5 milyar tahsis ettik. Desteklerin kapsamını genişletecek çalışmaları sürdürüyoruz" ifadelerine yer verilmişti.

7 bin 200 lira destek! Başvurular e-devlet'ten...

Türkiye Aile Destek Programı'na nasıl başvurulur? Aile Destek Programı başvuruları, e-Devlet Kapısı üzerinden ya da ikametgâh adresinin bağlı olduğu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı üzerinden yapılmaktadır.  İhtiyaç sahibi herkesin bu destekten faydalanabileceği dile getirilmiştir. Daha önce hiçbir sosyal yardımdan faydalanmamış vatandaşlar da Aile Destek Programına başvuru yapabilecekler. 

Aile Destek Programına başvuru şartları nelerdir?

Aile destek programına başvuru şartları en çok merak edilen konular arasında yer almaktadır.  Destek programından faydalanmak isteyenlerin  asgari ücretin 3'te 1'inden yani 1.833 TL den az gelire sahip olması gerekiyor. 4 kişilik bir ailede 7 bin 300 liranın altında gelir olması durumunda destekten faydalanılabilecektir.

Yani bu duruma bakarak tüm bireylerin maaş, ücret, yevmiye gibi gelirleri ile düzenli sosyal yardım gelirleri hesaplamaya dahil edilmekte bu tutar 7300 TL altındaysa ilgili destekten faydalanabilecektir. Ayrıca Ev arsa gibi gayrimenkullerde rayiç bedel 240’a, binek araba, kamyon gibi motorlu araçlarda rayiç bedel 120’ye bölünerek aylık hane gelirine katkısı bulunuyor. Yani gelir tespitinde tüm unsurlar değerlendirilmektedir.