Coca Cola soruşturması sonuçlandı

Rekabet Kurulu ile Coca Cola davası sonuca ulaştırıldı. Rekabet Kurulunun, Coca Cola’ya yönelik açtığı davada Coca Cola haksız bulundu. Rekabet Kurulu ile Coca Cola davası sonuca ulaştırıldı.

Coca Cola soruşturması sonuçlandı

Rekabet Kurulu ile Coca Cola davası sonuca ulaştırıldı. Rekabet Kurulunun, Coca Cola’ya yönelik açtığı davada Coca Cola haksız bulundu. Buna göre Coca Cola, sahip olduğu dolapların yüzde 25’ini rakip firmaların ürünlerine yer verileceğine dair taahhütte bulundu.  Bu sonuçlara göre Coca Cola, 100 metrekare altında olan satış yerlerinde sahip olduğu dolapların yüzde 25’ni rakip firmaların ürünlerine yer vereceğine dair taahhütte bulundu. 

Rekabet Kurumundan açıklamalar geldi

Coca Cola ile davası bulunan Rekabet Kurumu, 2 Eylül 2021 tarihli olan ve 21-41/610-297 sayılı olan Rekabet Kurulu kararı sonucuyla ile birlikte bu davanın karara bağlanmasını sağladı.

Rekabet Kurumu bu dava ile ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“Taahhüt paketi ile CCSD özetle; satış noktaları ile kolalı içecekler, diğer gazlı ürünler ve gazsız ürünler için tek sözleşme yerine ayrı ayrı sözleşmeler yapılacağını, satış noktalarına tanımlanan indirimlerin, promosyonların ve iskontoların sadece aynı tür içeceklerde geçerli olacağını, gazsız ürünlerde münhasırlık içeren sözleşmelere son verileceğini, sözleşme sürelerinin iki yıl ile sınırlı tutulacağını, miktarlı sözleşmelerinin yürürlüğünün iki yılı aşması hâlinde satış noktasına cezai şart uygulanmaksızın sözleşmeden çıkış hakkı tanınacağını, geleneksel kanaldaki 100 m2 altındaki noktalar ile yerinde tüketim kanalındaki noktalar bakımından, CCSD'ye ait içecek dolaplarının %25'inin rakip ürünlerin erişimine açılacağını, tüketicilerin ve satış noktalarının konu hakkında bilgilendirileceğini, sözleşmelerde yer alan alım şartlarında "düzenli ve sürekli satın almak suretiyle" ifadesinin yalnızca nakit yatırım içeren sözleşmelerde korunacak ve nakit yatırım haricindeki diğer indirim-iskonto-promosyonları içeren hükümler bakımından sözleşmelerden kaldırılacak şekilde düzenleme yapılacağını taahhüt etmiştir.

Coca Cola soruşturması sonuçlandı

Geçiş sürecinin tamamlanmasıyla birlikte tüm yönleriyle 2022 yılının Kasım ayında yürürlüğe girecek olan taahhütlerin; CCSD'nin rakipleri, perakende satış noktaları ve tüketiciler bakımından sonuçlarını anlatan kısa film aşağıda yer almaktadır.”

Kararlar kasım 2022’de yürürlüğe girecek

Rekabet Kurumu ile Coca Cola davasının sonuçlanmasının ardından verilen kararlar 2022’nin Kasım ayında yürürlüğe girecek. Bu yürürlüğe göre büyük içecek şirketi olan Coca Cola, 100 metrekare altında olan satış noktalarında sahip olduğu dolaplarda yüzde 25’ni yani dolapların dörtte birini rakip firmaların ürünlerime yer verecek.

CCOLA COCA-COLA ICECEK A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 673.5
Satış 674.5
Değişim -4.5%
Son Değer 673.5
En yüksek 684
En düşük 669
Haftalık Değişim 2.8244%
Aylık Değişim 16.5224%
Yıllık Değişim 28.1636%
Etiketler