2022 YKS tercihleri başladı

Geçtiğimiz ay 19-20 Haziran’da sınavı yapılan ve 18 Temmuz’da sonuçları açıklanan YKS sınavında, adayları bu seferde tercih heyecanı sardı. 27 Temmuz tarihinde başlayan tercihler için adaylar bu seferde istedikleri bölümlerin tercihler listelerini oluşturmaya başladı.

2022 YKS tercihleri başladı

27 Temmuz ve 5 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek olan tercihlerde adaylar, sıralamalarına göre tercihlerde bulunacaklar.  

ÖSYM bugün itibariyle tercih kılavuzunu yayımladı. Tercih yapacak olan adaylar bu kılavuz sayesinde istedikleri bölüme yerleşecekler. ÖSYM’nin resmi web adresinde acılan tercih kılavuzuna http://www.osym.gov.tr adresinden erişim sağlanacak.

YKS tercihleri nerden yapılıyor?

Bugün itibariyle başlayan ve 5 Ağustos tarihine kadar sürecek olan tercihler, adayların sıralamalarına göre tercihlerde bulunarak tercihlerini gerçekleştirebilecekler. Adaylar ÖSYM’nin resmi web sayfasındaki açıklamalara göre tercihlerini yapacaklar.

Adaylar, başvuru merkezlerinden herhangi bir şekilde üniversite tercihinde bulunamayacaklar. Tercihler herhangi bir şekilde posta yolu ile veya direkt el ile verilen tercihler hiçbir işleme tâbi tutulmayacaktır. Adayların yapacakları üniversite tercihleri, yalnızca elektronik ortamda yapıldığı zaman geçerli sayılacaktır. Onun haricinde yapılan tercihlerin herhangi bir şekilde geçerliliği olmayacaktır.

YKS tercihleri nasıl yapılır?

YÖK Atlas sitesinden yardım alacak olan üniversite adayları, tercihlerini YKS tercih robotu ile birlikte kolay bir şekilde hazırlayabilme imkanına sahipler.

Adayların tercih yaparken arzu ettikleri bölümün taban puanlarına, kontenjanlarına ve sıralamalarına dikkat etmelerinde yarar var. Buna göre yapılan tercihler daha sağlıklı olacağı için bu konularda dikkat edilmesi gerekmektedir.

2022 YKS tercihleri başladı

YKS tercihleri yaparken nelere dikkat edilmeli?

Üniversite sınavına uzun bir zaman hazırlık yapan, büyük emekler veren öğrenciler, sınavın önemli olduğu kadar doğru tercih yapmanın da büyük bir önemi olduğunun farkındadır. Hedefleri uğrunda uzun süreler çalışan adaylar, bu hedeflerinin tam anlamıyla gerçekleşmesi için doğru tercih yapması gerekmektedir. Kendilerini tanıyan ve gelecekte hangi mesleklerde mutlu ve başarılı olacağını bilen adaylar için tercih donemi oldukça kolay geçmektedir. Ancak kendi potansiyelini bilmeyen, kendini tanıyamamış bireyler, üniversite tercih döneminde yakın çevresi tarafından sürekli olarak yönlendirmeye maruz bırakılmaktadır. Bunun sonucunda ne yazık ki ileride üniversite mezunu olan adaylar büyük bir hayal kırıklığı ile baş başa kalıyorlar. Bunun için adaylar kendi istekleri doğrultusunda tercih yapmalarını, başkalarının fikirlerine göre hareket etmemelerini ve üniversite dönemini verimli bir şekilde geçirmelerini tavsiye ediyoruz.

YKS tercih sınırı kaçtır?

Üniversite tercihlerinin başlaması ile birlikte adaylar yeniden telaş içine girdi. Yakın bir zamanda sonuçları açıklanan YKS sınavının artık tercih dönemi de başlamış durumda. Tercihte bulunacak adayların en fazla kaç tane tercihte bulunabileceği merak ediyor. Üniversite tercihlerinde adayların 24 tane tercih hakkı bulunuyor. Bu tercih hakkının hepsini doldurma gibi bir zorunlulukları bulunmuyor. Adaylar 24 tane olan tercih haklarını diledikleri kadar tercihte bulunabiliyorlar.

Etiketler