Emekli maaşı fark ödemeleri yapılmaya başlandı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı doğrultusunda yapılmış olan açıklamaya göre; emekli sandığı kapsamında malul, emekli, malulü, vazife, dul ya da yetim aylığı alanların 2022 yılının Temmuz ayı içerisinde zam farklarının ödenmesine bugün itibari ile başlandı.

Emekli maaşı fark ödemeleri yapılmaya başlandı

Neredeyse iki milyonu aşkın vatandaşın beklemiş olduğu, 1 Temmuz 2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere aylıklarında oluşmuş olan maaş farkı hesaplara bugünden itibaren yatmaya başlanacak.

Emekli maaş farkı ödemeleri ne zaman yapılacak?  

5510 sayılı Kanunun 4/1-(c) (Emekli Sandığı) bendi doğrultusunda emekli, vazife malulü, malul,  dul ya da yetim aylığı alan toplam da 2.385.799 kişinin 1 Temmuz 2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere aylıklarında ortaya çıkan fark tutarları, aylıklarını almakta oldukları Banka ya da PTT şubelerindeki hesaplarına gönderilecek. Emekli maaşlarının farkları 28 Temmuz 2022 tarihinde ödenecek.

Emekli maaşı fark ödemeleri yapılmaya başlandı

Buna göre;

Aylıklarını her ay alan vatandaşlara; Temmuz ayında olmak üzere 1 aylık tutarında,

Aylıklarını üçer aylıklar halinde almakta olan kişilere;

1. Grupta Mayıs-Haziran-Temmuz döneminde aylık alan vatandaşlara; Temmuz ayı olmak üzere, 1 aylık tutarında,

2. Grupta Haziran-Temmuz-Ağustos döneminde aylık alan vatandaşlara; Temmuz ve Ağustos ayları olmak üzere, 2 aylık tutarında,

3. Grupta Temmuz-Ağustos-Eylül döneminde aylık alan vatandaşlara; Temmuz, Ağustos ve Eylül ayları olmak üzere, 3 aylık tutarında,

aylık farkı tahakkuk ettirilmiştir. Toplam fark ödeme tutarı ise 6.447.227.858,02 TL'dir.

5510 sayılı Kanunun 4/1-(a) (SSK) ve 4/1-(b) (BAĞKUR) bentleri kapsamında aylık ve gelir almakta olan kişilerin aylıkları, zamlı bir şekilde ödeme günlerinde ödenmeye başlandı.

Emekli temmuz zammı yüzde kaç oldu?

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) ilan etmiş olduğu enflasyon verileri doğrultusunda memur ve memur emeklisine yüzdelik 41,69; Bağkur emeklileri ise yüzdelik 42,35 zam aldı.

En düşük emekli maaşı ne kadar?

Resmi Gazetede yayımlanmış olan karar ile de en düşük olan emekli aylığı toplamda 3.500 lira oldu. Sene başında ise en düşük nitelendirilen emekli aylığı 2.500 liraya yükselmişti. Şimdi ki süreçte ise 3.500 liranın altında emekli aylığı olmayacak.

Etiketler