Coca-Cola’dan yeni sözleşme

Coca-Cola İçecek'in Özbekistan'daki satın alma süreci tamamlandı.

Coca-Cola’dan yeni sözleşme

Coca-Cola İçecek ile Özbekistan Cumhuriyeti Devlet Varlık Yönetimi Ajansı (UzSAMA) arasında yüzde 57,118 oranındaki Coca-Cola Bottlers Uzbekistan hisselerinin özelleştirilmesine yönelik Hisse Alım Sözleşmesi'nin imzalanmasının ardından, satın alma işlemi tüm ilgili hükümet ve mutad onayların alınmasını müteakiben resmi süreç tamamlandı.

Sürecin tamamlanmasıyla ilgili anlaşma, Çarşamba günü, Özbekistan Maliye Bakanlığı'nın ev sahipliğinde düzenlenen 2021 Özbekistan Ekonomi Forumu’nda imzalandı.

Söz konusu anlaşma çerçevesinde CCI, 252,28 milyon dolar karşılığında UzSAMA'nın CCBU'daki yüzde 57,118 hissesinin sahibi oldu. CCBU'nun kalan hisseleri ise dolaylı olarak The Coca-Cola Company'ye ait bulunuyor.

Coca-Cola İçecek ve Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan "Bugün tarihsel ve kültürel bağlarıyla, kardeş ülkeler Özbekistan ve Türkiye arasındaki ilişkileri güçlendirecek yeni bir adım atmaktan onur duyuyoruz" ifadelerini kullandı. Coca-Cola İçecek CEO'su Burak Başarır, "CCI olarak yaklaşık 30 senedir bu bölgede faaliyet gösteriyoruz. Bu deneyimimizden ve öğrendiklerimizden hareketle büyüme potansiyeli olan Özbekistan pazarına da değer katacağımıza inanıyoruz" dedi.

CCOLA COCA-COLA ICECEK A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 673.5
Satış 674.5
Değişim -4.5%
Son Değer 673.5
En yüksek 684
En düşük 669
Haftalık Değişim 2.8244%
Aylık Değişim 16.5224%
Yıllık Değişim 28.1636%
Etiketler