Harmony token nedir? | Bu proje blockchain üçlemesini çözüyor mu?

Harmony Token ONE, son 24 saatin en iyi ve flop paraları arasında yer alıyor. Arkasındaki teknoloji ne kadar umut verici?

Harmony token nedir? | Bu proje blockchain üçlemesini çözüyor mu?

ONE fiyat grafiğine bakıldığında, kripto paranın son aylarda Coinmarketcaps Top Coins'de neden düzenli olarak göründüğü hemen anlaşılıyor. Yine de hemen hemen her yükselişi benzer şekilde yoğun bir çöküş izledi. Raporun yazıldığı esnada, Harmony (ONE) 0.17 doların biraz üzerinde işlem görüyor. Piyasa değeri 2,0 milyar ABD dolarıdır.

harmony coin

Protokolün kurucu ortağı Stephan Tse'ye göre, Harmony gelecekte herhangi bir şeyin sorunsuz alışverişi için bir platform haline gelebilir. Katılımcılar, kripto para birimleri, varlıklar, NFT'ler veya diğer belirteçlere ek olarak, blok zincirler arasında ONE protokolünü kullanarak mesaj veya görüntü gönderebilir. 

Harmony token nedir?

ademi merkeziyetçilik pahasına değil, hızlı ve güvenli bir şekilde çalışan bir platform oluşturmak.

Harmony token nedir? | Bu proje blockchain üçlemesini çözüyor mu? - Resim : 2Geçmişte Google Haritalar'ın geliştirilmesine dahil olan Tse, blockchain üçlemesine atıfta bulunuyor. Bu, güvenlik, ölçeklenebilirlik ve ademi merkeziyetçilik olmak üzere üç özelliğin yalnızca ikisinden fazlasını yerine getiren bir blok zinciri oluşturma sorunudur.

 Örneğin Bitcoin ve Ethereum, güvenli ve merkezi olmayan, ancak nispeten yavaştır. Ripple (XRP) gibi diğer paralar ölçeklenebilir ve güvenli olarak kabul edilir, ancak yeterince merkezi olmayan değildir. Harmony White Paper 2.0 , ONE'ı bilinen soruna bir çözüm olarak sunuyor.

Harmony coin uyum ve parçalama teknolojisi

Bunun için Harmony sözde "Sharding" kullanır. Teknoloji, mevcut düğümlerin, işlemlerin ve depolamanın tüm miktarının, parça adı verilen eşit büyüklükte parçalara bölünmesini sağlamayı amaçlamaktadır. Başka bir deyişle, her parça farklı işlemler içeren farklı bloklarda farklı doğrulayıcılarla çalışır. Bu, tüm parçalar işlemleri aynı anda doğrulayabildiğinden,  ölçeklenebilirlik hedefine ulaşılmasını sağlar.

Güvenlik hedefini gözden kaçırmamak için, validator paylaşımlarının ayrı ayrı parçalara atanması rastgele bir fonksiyona dayalıdır. Bu da her çağdan sonra yeniden karıştırılır. Bir dönem neredeyse 33.000 blok veya 18.2 saat sürer. Ek olarak, bireysel parçalar içindeki fikir birliği bulgusu, özel olarak geliştirilmiş Hızlı Bizans Hata Toleranslı (FBFT) ile sofistike, hisse kanıtı modeline dayanmaktadır. Bu teknolojilerle, doğrulama yaklaşık 2 saniye sürer ve işlem başına yaklaşık 0,00001 ABD dolarına eşdeğer maliyete sahiptir.

Programlanmış bir işlev, bir bireyin bir parçadaki oyların her zaman 2/3'ünden daha azına sahip olabileceğini belirtir. Bu parçalardaki görev, bloktaki işlemleri kontrol etmek ve doğrulamaktır. Blok ekleme karı, bu paylara göre doğrulayıcılar arasında bölünür.

Harmony token güvenilir mi?

Stephan Tse, projenin mimarisinin sistemi korsan saldırılarından koruduğunu iddia ediyor. Somut terimlerle, bunun nedeni, parça başına yeterince fazla sayıda düğüm ve bireysel payların dağıtıldığı rastgele ilke ile saldırı için bir yüzey olmamasıdır. Kötü niyetli aktörler yollarını önceden belirleyemediler, çoğunluğu elde edemediler ve sistemi tehlikeye atamadılar. Çünkü davranış göze çarparsa, aktörler ağdan hemen yasaklanacak ve jetonlarının yarısı yok edilecekti. Diğer yarısı ise davranışı fark eden düğüme ödül olarak gidecekti.

Bunu yapmak için, bir bloktaki tüm düğümler suistimal nedeniyle cezalandırılır. Bu, bilgisayar korsanları arasında olmasalar bile, ONE tokenlerinin ellerinden alınmasıyla yapılır. Bu, anormallik durumunda dikkatli doğrulama ve raporlama için teşviki güçlendirmeyi amaçlamaktadır.

ONE Teknolojisinin Artıları ve Eksileri

İşin püf noktası şudur, doğrulama süreci için ilgili oturumu yöneten ve ilgili oylama adımlarından sorumlu olan bir lider atanır. Whitepaper 2.0, rastgele işlev ve gerekli üçte iki çoğunluk nedeniyle bu liderin sistemi atlatmasının pek mümkün olmadığını birkaç kez vurgulasa da, bu özellikle merkezi olmadığı ölçümlenebiliyor. Üçlemenin gerçekten çözülüp çözülmediği ise şüpheli.

Harmony protokolünün geliştiricilerinin, insanların varlıklarını farklı cüzdanlardan ileri geri transfer edebilmeleri için köprüler kullanarak tüm blok zincirlerine bağlanmak istedikleri de belirtilmelidir. Bu zincirler arası çalışabilirlik, şu anda Ethereum ve Binance Akıllı Zincirinden transferleri mümkün kılıyor. Diğer şeylerin yanı sıra, önümüzdeki birkaç ay içinde Bitcoin ağına bir köprü kurulacak.

Etiketler