Çin, 2021 yılında halka arz rekoruna imza attı

Çin, 2021 yılında dünya çapında 593 şirket ile halka arz rekoru kırdı.

Çin, 2021 yılında halka arz rekoruna imza attı

Danışmanlık şirketi Ernst Young (EY), tarafından yapılan açıklamaya göre Çin, 2021 yılında dünya çapında halka arz rekoruna imza attı. Çin'de geçtiğimiz yıl halka açılan şirket sayısı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 11 artışla 593'e yükseldi.

Çin, 2021 yılında halka arz rekoruna imza attı

EY tarafından yapılan araştırmanın sonucuna göre, dünya geneline yeni halka arzların sayısı da geçtiğimiz yıla göre yüzde 64 yükselerek 2.388 oldu. Öte yandan 2021 yılında küresel halka arz hacmi, yüzde 67 artarak 453 milyar dolara ulaştı. 

Avrupa'da halka arzlardaki artış dikkat çekti. Avrupa borsalarındaki halka arz sayısı geçen yıl 191 iken bu yıl 485'e yükseldi. Halka arzların büyüklüğü de üç katına çıkarak 81 milyar doları geçti.

Çin, 2021 yılında halka arz rekoruna imza attı

Ernst Young'dan Martin Steinbach'ın, araştırma sonuçlarına yönelik yaptığı açıklamada Kovid-19 pandemisine rağmen dünya çapında yatırımcıların olumlu tutum sergilediğini kaydetti. 

Dünya genelinde her dört halka arzdan birinin ve toplam ihraç hacminin yüzde 33'ünü teknoloji şirketlerinin oluşturduğunu aktaran Steinbach, ''Pandemi ekonominin dijital dönüşümünü önemli derecede artırdı. Bu artışın önümüzdeki yıl da devam edeceğini düşünüyoruz. Teknoloji ve sağlık sektörlerinde hızla büyüyen çok sayıda şirket borsaya girecek.'' ifadelerine yer verdi.

Etiketler