Altın fiyatlarında son durum... Gram altın ne kadar oldu?

Gram altın kaç TL oldu, gram altın ne kadar, yükselmeye devam edecek mi gibi sorulara yanıt aranırken gram altında son durum ne merak ediliyor. Gram altının yükselişi durmuyor. Peki gram altın şu an ne kadar? Fed kararı küresel altın fiyatlarını nasıl etkiledi? Detaylar...

Altın fiyatlarında son durum... Gram altın ne kadar oldu?

Gram altın kaç TL oldu, gram altın ne kadar, yükselmeye devam edecek mi gibi sorulara yanıt aranırken gram altında son durum ne merak ediliyor. Gram altının yükselişi durmuyor. Peki gram altın şu an ne kadar? Fed kararı küresel altın fiyatlarını nasıl etkiledi?

Altın fiyatları, Fed toplantısına ilişkin belirsizliklerin ortadan kalkması ile beraber toplantı öncesindeki kayıplarını telafi etti ancak dar aralıkta seyretmeyi sürdürüyor.

Altın fiyatları, Fed toplantısına yönelik belirsizliğin yok olmasıyla son iki gündeki kayıplarını geri alarak haftaya başladığı fiyata döndü. 

Altın fiyatlarında son durum... Gram altın ne kadar oldu? Gram altın kaç TL? Fed kararı altını nasıl etkiledi?

Gram altın dolar/TL ve küresel altın fiyatlarındaki yükselişten etkilenerek 850 TL'ye yaklaştı.

Fed politika faizinde herhangi bir değişiklik yapmadı ancak varlık alımı azaltım hızını iki katına çıkararak 30 milyar dolara yükseltti. Fed politika yapıcıları 2022 ve 2023 yıllarında üçer faiz artırımı ve toplamda altı faiz artırımı gerçekleşeceğini düşünüyor. 

Karar metninde enflasyonun salgın ve tedarik zinciri problemleri ile yükseldiği belirtildi. Enflasyonun geçici olduğuna ilişkin ifadelerin metinden çıkarılması dikkat çekti. Metinde ekonominin görünümü ile ilgili devam eden risklerle karşı karşıya olduğu aktarıldı. 

Ons altında son durum

Ons altın geçtiğimiz haftaya 1.782 seviyesinin üzerinde başlayan ons altın, hafta boyunca dar aralıkta hareket etti. Ardından Cuma günü açıklanan enflasyon verileri öncesinde 1.770 dolara kadar düşmüştü. Enflasyon verisiyle birlikte toparlanan güvenli liman, haftayı 1.782 dolar ile tamamlamıştı. 

Ons altın, haftanın ilk iki günü dar aralıkta seyretmesinden sonra Fed toplantısı öncesinde 1.769 dolara kadar gerilemişti. Ons altın, Fed toplantısının neden olduğu belirsizliğin yok olmasıyla son iki gündeki kayıplarını geri alarak hafta başına kıyasla yatay bir seyir izliyor. 

Gram altın fiyatı ne kadar?

Altın fiyatlarında son durum... Gram altın ne kadar oldu? Gram altın kaç TL? Fed kararı altını nasıl etkiledi?

Gram altın geçtiğimiz haftaya 784 TL'nin üzerinde bir fiyat ile başlamıştı. Salı günü 773 TL'ye kadar gerileyen gram altın Çarşamba günü itibarıyla dolar/TL paritesi ve küresel altın fiyatlarında görülen artış ile beraber kademeli olarak yükseldi. 

Gram altın bu haftaya 796 TL'den başlamasının ardından dolar/TL'deki yükselişle 800 TL'yi geçerek 837 TL'ye kadar çıkmıştı.

Dolar/TL paritesinin 14,75 düzeyine kadar yükselmesi gram altındaki artışı da etkilerken, dolar kurumun Merkez Bankasının müdahalesi sonrasında 14'ün altına gerilemesiyle gram altın da tekrar 800 TL'nin altına düşmüştü.

Gram altın dün en yüksek 845 TL'yi görmesinin ardından gece boyunca kademeli ve düşük hızda bir artış gösterdi. Sabah saat 09.05'te ise yeni zirvesi olan 872 TL'yi gördü. Gram altın hali hazırda 858 TL civarından işlem görüyor. 

Alış 2424.323
Satış 2424.689
Değişim -5.431%
Son Değer 2424.689
En yüksek 2442
En düşük 2415.638
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler