Çiftçilere müjde üstüne müjde: Elektrik faturaları artık sonra ödenebilecek

Bugün gerçekleştirilen kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada çiftçilere müjde üstüne müjde verildi.

Çiftçilere müjde üstüne müjde: Elektrik faturaları artık sonra ödenebilecek

Çiftçilerin önemli giderlerinden biri olan elektrik faturalarıyla ilgili yeni adımlar atıldığına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından elektrik faturaları ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Bugün yapılan yeni bir düzenlemeyle elektrik faturalarını aylık ödemek yerine hasat sonunda ödenebileceğinin müjdesi verildi.

Çiftçilere müjde: Elektrik faturaları hasat sonrası ödenebilecek

Elektrik faturası çiftçi

Bugün gerçekleştirilen kabine toplantısı sonucu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı tarafından yapılan açıklamada:

Bugün kabine toplantısı oldukça iyiydi. Milletimize müjde verelim diye iyi hazırlandık. Çiftçilerin önemli giderleri arasında yer alan elektrik faturalarında KDV oranı %8’e düştü. Güneş enerji santrallerine teşvik ederek üretimlerini artırmalarının yolunu sağlamıştık. Bugün de yapılan yeni bir düzenlemenin müjdesini veriyoruz. Bundan sonraki süreçte elektrik faturalarını aylık olarak ödemek yerine hasat sonunca yeni ürünler satılıp gelir elde edildiğinde ödenebilecek. Ziraat Bankası tarafından da ayrıca çiftçilerimizin elektrik borçları için faizsiz kredi tahsilatını hasat dönemi sonunda yapabilecek denildi.