KYK beslenme yardımı ne kadar oldu? 2022 KYK yemek yardımı kaç TL?

Üniversite okuyan kişiler tarafından araştırılan KYK beslenme yardımı ne kadar? 2022 KYK yemek yardımı kaç TL?

KYK beslenme yardımı ne kadar oldu? 2022 KYK yemek yardımı kaç TL?

Devlet tarafından üniversite öğrencilerine verilen KYK beslenme yardımı kaç TL? KYK yurtlarında verilen yemek yardımı hem sabah hem de akşam saatlerinde verilmektedir. Bu ücretler yıldan yıla farklılık göstermektedir. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılan kabine toplantısı sonrası yapılan açıklamada üniversite öğrencilerine beslenme yardımı müjdesi verildi. Peki, KYK beslenme yardımı ne kadar oldu?

KYK beslenme yardımı kaç TL? KYK yemek yardımı ne kadar? Gibi sorular arama motorları üzerinde sıklıkla araştırılmaktadır. 2022 ile 2023 eğitim öğretim yılında öğrencilere verilen beslenme yardımı yeniden belirlendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından üniversite öğrencilerine müjde verildi. Beslenme yardımı ile ilgili detaylar açıklandı.

KYK beslenme yardımı kaç TL?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından beslenme yardımıyla ilgili açıklama yapıldı. Yapılan açıklama sonucu KYK yurtlarında kalan öğrencilere verilen beslenme yardımı günlük 25 TL’den 60 TL’ye çıkarıldı. Böylece beslenme yardımı geçen yıla göre 2.5 kat artarak 1800 TL’ye yükseldi. Ayrıca yurtlarda olan yatak sayısı 182 bin yatak ise 850 bin yatağa çıkarılarak gençlerin eğitimden mahrum kalmaması sağlanıyor.

KYK beslenme yardımı

KYK beslenme yardımı kimlere veriliyor?

KYK beslenme yardımı tüm öğrencilere verilmektedir. Bu yardımdan KYK yurtlarında kalan tüm öğrenciler faydalanabiliyor. KYK beslenme yardımından faydalanmak için en önemli ve tek şart KYK yurtlarında kalmak oluyor. Verilen bu yardım sayesinde öğrenciler sabah ve akşam olmak üzere günde iki defa yemekhanelerden ücretsiz yemek yiyebiliyor.