Çiftçilere müjde bakandan geldi! Artık e-devlet üzerinden yapabileceksiniz!

Çiftçiler için önem arz eden Çiftçi Kayıt Sistemi ile ilgili yeni gelişmeler bakandan geldi.

Çiftçilere müjde bakandan geldi! Artık e-devlet üzerinden yapabileceksiniz!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi tarafından bugün bir müjde verildi. Vahit Kirişçi tarafından verilen müjdede Çiftçi Kayıt Sistemi yani kısaca ÇKS işlemlerinin Ekim ayından itibaren e-devlet üzerinden yapılacağı duyuruldu.

Çiftçileri ziyaret etmek amacıyla Adıyaman’a gelen Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi bazı önemli açıklamalar yaptı. Öncelikle Adıyaman Valiliğini ziyaret eden Bakan Kirişçi Valilik Şeref Defterini de imzaladı. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi tarafından:

“Ülke olarak bugün yılın ilk 8 ayında tarım ürünleri ihracatımız 21,5 milyar dolara ulaştı. Bu tarihin en yüksek miktarıdır. Biz iktidara geldiğimiz 2002 yılında bizim ihracatımız 36 milyar dolardı. Tarım ürünleri ihracatımız da bunun yüzde 10’unun biraz üzerinde, 3,7 milyar dolardı. Şimdi biz biraz zorlasak 2002’deki tarım ürünlerinin de içinde yer aldığı tüm Türkiye ihracat miktarını tek başımıza gerçekleştirebilecek durumdayız” denildi.

Bakan Vahit Kirişçi

ÇKS başvuruları artık e-Devlet’ten!

Teknolojinin hemen her alanda gelişim gösterdiğine değinerek pek çok işlemin e-Devlet üzerinden yapıldığına değinen Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi ÇKS işlemlerinin artık e-Devlet üzerinden yapıldığı açıklandı. Bakan Kirişçi tarafından:

“Artık e-Devlet üzerinden birçok iş ve işlemi yapabiliyoruz. Yani evde otururken, araçta seyahat ederken veya bir yerde piknik yaparken oturup elimizdeki telefonumuzdan, tabletimizden artık çok rahatlıkla e-Devlet uygulamalarından istifade edebiliyoruz. O halde biz çiftçimiz de bundan yararlansın istedik. İnşallah 1 Ekim itibarıyla bütün çiftçilerimiz ÇKS işlemlerini, kayıtlarını e-Devlet uygulamamız üzerinden yapabilecekler. Üreticilerimize hayırlı uğurlu olsun” denildi.