Tüm çiftçilere müjde! Limitler 200 bin TL’ye çıktı!

Çiftçilikle uğraşan kişilerin sezonu kapatmasına çok az kaldı. Tüm çiftçilere müjde Tarım ve Orman Bakanı tarafından verildi.

Tüm çiftçilere müjde! Limitler 200 bin TL’ye çıktı!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından çiftçilere müjde verildi. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi Van’da bugün tarım sektörü temsilcileriyle görüşme yaptı. Bakan tarafından yapılan açıklama kapsamında tarımda yılın ilk 8 ayında 21,5 milyar dolarlık ihracat yapıldığı açıklandı. Açıklanan bu rakamın da geçmiş yıllara göre rekor olduğu açıklandı. 2022 tarım ihracat hedefi olarak da 30 milyar doları düşündüklerini açıklayan Vahit Kirişçi tarafından çiftçilere sunulan kredi limitinin 100 bin TL’den 200 bin TL’ye çıktığı söylendi.

Limitler 200 bin TL oldu!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi tarafından yapılan açıklama dikkatleri çekti. Çiftçilere verilen krediyle ilgili açıklama yapan ve limitlerin yükseldiğini açıklayan Vahit Kirişçi:

Tüm çiftçilere müjde! Limitler 200 bin TL’ye çıktı! - Resim : 1

"Ektiğimiz buğdayın, arpanın, bu yılın mahsulünü kaldırdık. Normal şartlarda 2023'ün ilk üç ayına çekmiştik. Büyük bir gayret göstererek bununla yetinmeyeceğiz. Bu, ilk üç ayda verdiğimiz desteği 6 ay öne çekeceğiz. Ayın sonu ya da en geç gelecek ayın başında mazot ve gübre desteklerini bir banka kartına yükleyeceğiz. Bu kartları da sizlere vereceğiz. Böylelikle mazot ve gübre alımı konusunda nakit sıkıntısı çeken üreticimize kısmi katkıda bulunmuş olacağız. Esas daha büyük katkımız var; Ziraat Bankası'nın verdiği 100 bin lira tutarında limiti olan sübvansiyonlu krediyi 200 bin liraya çıkarıyoruz. Bunun 100 bin liralık kısmını yani yüzde 50'sini karta yükleyeceğiz. Sadece mazot ve gübre alımında kullanılacak. Üreticimiz böylelikle tarlasına giderken ekim yapmadan önce bir şekilde bir tefeciye veyahut bizim oralarda, 'Ürünü hasat ettiğimde sana bunun karşılığında bir ton buğday vereceğim' denir. Dolayısıyla bu tür uygulamalara son verip bu ihtiyacı da doğrudan karşılamış olacağız" dedi.