Bugün piyasalar hangi verileri takip edecek? - 24 Haziran 2021

Bugün yurt içi piyasalarda kapasite kullanım oranı ve PPK toplantı özeti, yurt dışında ise BoE faiz kararı ile ABD büyüme verisi takip edilecek.

Bugün piyasalar hangi verileri takip edecek? - 24 Haziran 2021

Bugün yurt içi piyasalarda kapasite kullanım oranı ve PPK toplantı özeti, yurt dışında ise BoE faiz kararı ile ABD büyüme verisi takip edilecek.

Yurt içinde öne çıkan veriler:

TCMB tarafından açıklanacak kapasite kullanım oranı ve Reel Kesim Güven Endeksi, haziran ayının öncü göstergeleri olarak piyasalar tarafından yakından izlenecek. Mayıs ayında kapasite kullanım oranı yüzde 75,3 olarak gerçekleşmişti.

TCMB haftalık bülteninde yurt dışı yerleşiklerin hareketleri, yurt içi yerleşiklerin döviz pozisyonu ve rezervler öncelikli olarak takip edilecek.

10.00 - TÜİK Sektörel Güven Endeksleri verilerini yayınlayacak.

Mayıs ayında Hizmet Sektörü Güven Endeksi yüzde 1,1 düşerek 102,2, Perakende Sektörü Güven Endeksi yüzde 2,1 azalışla 100,9, İnşaat Sektörü Güven Endeksi yüzde 3,0 oranında yükselişle 79,6 puan olarak gerçekleşmişti.

14.00 - TCMB, 17 Haziran tarihli Para Politikası Kurulu (PPK) toplantı özetini açıklayacak.

14.30 - Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ve TCMB para ve banka istatistikleri haftalık verileri yayımlanacak.

Yurt dışı gündem maddeleri:

Avrupa'da bugün izlenecek en önemli veri Almanya'dan gelecek olan haziran ayına yönelik Ifo Endeksi olacak. Bir önceki ay Ifo İş Ortamı Endeksi 99,2, Cari Durum Endeksi 95,7 olarak gerçekleşmişti.

Avrupa'da beklenen bir diğer gündem maddesi İngiltere Merkez Bankası (BoE) faiz kararı olacak.

BoE'nin yüzde 0,10 seviyesinde sabit bıraktığı faiz ve 895 milyar sterlin olarak devam ettiği varlık alım programında bir değişiklik yapacağı düşünülmüyor.

15.30 - ABD'de yılın birinci çeyreğine yönelik büyüme rakamları final verileri açıklanacak. İlk tahminde yüzde 6,4 olan GSYH, ikinci beklentide de aynı seviyede bırakılmıştı.

ABD'de diğer beklenen veriler ise şöyle:

15.30 - İşsizlik başvuruları, öncü mal ticaret dengesi,

17.30 - doğal gaz stokları,

18.00 - Kansas Fed İmalat Endeksi.

Japonya'da 20 yıllık, ABD'de 7 yıllık tahvil ihaleleri düzenlenecek.

21.00 - Akşam saatlerinde Meksika da faiz kararını açıklayacak.

Etiketler