Almanya ekonomisi ne durumda?

Almanya haziran ayı öncü Bileşik PMI verileri, özel sektör faaliyetlerinin haziranda hızlandığını gösterdi.

Almanya ekonomisi ne durumda?

Almanya haziran ayı öncü Bileşik PMI verileri, özel sektör faaliyetlerinin haziranda hareketliliğin artış gösterdiği belirtildi.
IHS Markit'in yayınladığı Almanya öncü Bileşik Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI) haziran ayında, 60,4 puan seviyesine yükselerek, 10 seneden daha uzun bir süredir bu zirveye yükselememişti.

Bileşik PMI endeksini oluşturan hizmet ve imalat PMI’lar da beklenti üstünde yükselerek sırasıyla 58,1 ve 64,9 puana yükseldiler. Hizmet sektörü büyümesi 123 ayın, imalat sektörü büyümesi ise son 2 ayın en yüksek düzeyine ulaştı.

Bileşik PMI’da görülen artışın sebebi olarak, hizmet sektörü faaliyetlerinde Kovid-19 tedbirlerinin hafifletilmesiyle 10 senenin zirvesine yükselmesi gösterildi.

İmalat sektörü faaliyetleri ise son 2 aydır gösterdiği düşüş eğiliminden, yeni siparişlerde görülen artış etkisiyle 57,5 puanlık beklentinin üzerine yükseldi.

Dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgını ile birlikte arz talep dengesi bozulmuş ekonomik kalkınma planlarında aksamalara ve revizeler başlamıştı. Gelen ekonomik veri akışları ile birlikte ekonomik buhranın çok büyük sıkıntılar yaşamadan atlatabileceğini öngörüyor.

Etiketler