Atlanta Fed Başkanı Bostic: Fed erken zafer ilan etmekten kaçınmalı

Atlanta Fed Başkanı Bostic, Fed'in maksimum istihdam düzeyine ulaşma hedefi için erken zafer ilan etmekten kaçınması gerektiğini belirtti.

Atlanta Fed Başkanı Bostic: Fed erken zafer ilan etmekten kaçınmalı

Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, Fed'in maksimum istihdam düzeyine ulaşma hedefi için erken zafer ilan etmekten kaçınması gerektiğini belirtti.

National Public Radio'ya açıklamalarda bulunan Bostic, salgın döneminde ABD'de 7,5 milyon istihdam kaybının olduğunu ve Fed'in bu istihdamı geri kazanma mücadelesinde erken zafer ilan etmesinin doğru olmayacağını söyledi.

Fed'in ABD ekonomisinin ne durumda olduğunu değerlendirirken bu 7,5 milyon istihdam kaybının her zaman akılda tutulması gerektiğini belirten Bostic, şunlara değindi:

''Bu durum hepimiz için dikkatle izlenmesi gereken bir gösterge. Politikalarımızın erken bir zafer ilan etmeye benzer şekilde bir dönüş yapmayacaklarından emin olmamız gerekir.'' 

ABD'de yüksek enflasyon sürecinin ilk beklenenden daha uzun süre devam edebileceğini de söyleyen Bostic, 2 - 3 ay olarak tahmin edilen yüksek enflasyon döneminin 6 - 9 ay sürebileceğini aktardı.

Etiketler