Brüksel Milletvekili Bitcoin ile maaş alıyor

İki ABD'li politikacıdan sonra, Brüksel vatandaşı bir parlamenter şimdi maaşını Bitcoin'e çevirmeye karar verdiğini duyurdu.

Brüksel Milletvekili Bitcoin ile maaş alıyor

ABD'deki iki belediye başkanı yakın zamanda maaşlarını kriptoyla ödemeye karar verdiklerinde öncülük etti. Zaten kripto dostu olan Miami belediye başkanını New York şehrinin yeni başkanı Eric Adams izledi. Christophe De Beukelaer şimdi böyle bir adım atmaya cesaret ediyor. Bununla birlikte, Brüksel MEP, 2022'de tüm gelirini Bitcoin şeklinde almak istiyor. Kendi ifadesine göre, maaşını BTC'ye çeviren ilk Avrupalı ​​politikacı.

Her şey Belçika platformu Bit4You üzerinden yürütülecek. Özellikle, her ayın sonunda MEP maaşını bu platforma gönderecek. Aktarılan miktarın Bitcoin'e dönüştürüleceğini, günlük L'Echo'ya duyurdu.

Brüksel Avrupa'nın önde gelen Bitcoin şehri 

Brüksel parlamenter bu eylemiyle dijital finansal varlıklara olan güvenini açıkça ifade ediyor. Mevcut siyasi söylemde özel bir rol üstlendiği de onun için açık. Ancak Christophe De Beukelaer, Bitcoin'e karşı birçok önyargıyla hiçbir şey yapmak istemiyor ve sözlerine şunu ekliyor:

Maaşımı Bitcoin olarak alarak iyi bir aile babası gibi yatırım yaptığımı düşünüyorum. Paranızı bugün borsada veya hatta bir tasarruf hesabına yatırırsanız, risk de alırsınız.

Gerçekten de, mevcut enflasyon ortamında, tasarruf hesapları sahiplerinin satın alma gücünü artırmaktan genellikle uzaktır. Ayrıca De Beukelaer, kendi ülkesini Bitcoin and Co. için daha aktif kampanya yapmaya çağırdı. Belçika "treni kaçırmamalı". Twitter'da yaptığı açıklamada, Brüksel'i "Avrupa'nın önde gelen kripto şehri" yapma misyonunu kendisinin üstleneceğini söyledi. Bu çabasında ne kadar başarılı olacağını göreceğiz. Her ne durumda olursa olsun, parlamenter maaşını Bitcoin'e çevirerek bir sinyal gönderdiği çok açık.

Alış 66027.99
Satış 66028
Değişim 0%
Son Değer 66027.99
En yüksek 67130
En düşük 65931.6
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler