Arizona eyaletinden Bitcoin için büyük adım!

Arizona eyaleti yakın zamanda yaotığı açıklama ile Bitcoini ve diğer kripto para birimlerini resmi para yapmak adına çalışmalar yaptığını duyurdu. Duyuru sonrası büyük ilgi gören yasa tasarısında neler yer alıyor? İşte detaylar...

Arizona eyaletinden Bitcoin için büyük adım!

Arizona eyaleti Bitcoini resmî para yapmak için yasa tasarısı açıkladı!

Bitcoin’i ve diğer kripto paraları ödeme sistemi olarak tanımayı amaçlayan yasa tasarıları, Arizona Yasama Meclisi’nde görüşülmek üzere hazırlanacağı haberi yakın zamanda gündemi sarsarak duyuruldu. Bu tasarılardan iki tanesi, gelir vergisi ödemelerinin kripto para ile yapılabilmesine imkan tanıyor. Buna ek olarak tasarılardan biri kabul edildi, diğeri görüşülmeye devam edildiği biliniyor. Ayrıca başka bir tasarının da ICO’ları düzenlemesi beklenmektedir. Temsilcilerin ilk sunumu 2 Haziran’da yapılacağı haberi yakın zamanda duyuruldu. 2.sunumun ise bundan bir ay sonra gerçekleştirileceği tahmin edilmektedir.

Temsilci Jeff Weninger, Fox News’a, “Amerika’da ki herkese, kripto paraların ve blockchain teknolojisinin yönünü Arizona’ya çevireceğinin sinyalini gönderiyoruz.” İfadelerini kullandı. Ayrıca Weninger, 5 ila 10 yıl içerisinde kripto para teknolojisinin dünyayı değiştireceğine inanıyor. Weninger, kendisinin de destekçisi olduğu ve komiteden geçen yeni yasanın, insanların fiziksel cüzdanlarını açmadan ödeme yaparak hayatlarını kolaylaştıracağını ifade ediyor. Weninger; “Gece yarısı, evdeyken ve televizyon seyrederken bunu yapabilmek… Bence gelecekte bu konu hakkında tek bir tereddüt kalmayacak.” Diyor.

İlk kripto deneyimi olacak!

Jack Biltis, “İnternet konusundaki her şey, başlangıçta korkutucu ve heyecanlıdır. Dünya önümüzdeki 20 sene içerisinde çok farklı olacak. Gelecekte başarılı olacak insanlar şu andan itibaren kripto para teknolojisini benimsemeye başlayanlardır.” İfadelerine yer verdi. Çoğu ABD Eyaleti kripto para birimlerini düzenlemek için henüz kapsamlı bir yasa tasarısı oluşturmadı; fakat bazıları olumlu adımlar attı.

Eğer kabul edilir ise, Arizona’da ki vergi düzenlemeleri, ülkenin bu konuda attığı ilk kanuni adım olacak. Benzer bir mevzuat, iki yıl önce New Hampshire’da, Phoenix Senatosu Azınlık Lideri’nin dile getirdiği endişeler sebebiyle reddedildi. Eğer Arizona önerilen değişiklikleri onaylarsa, önümüzdeki 2 sene içerisinde bitcoin ile vergi ödemesi kabul edilmeye başlanılabilir.