Bu kadar olmaz! Elektrik faturalarına %750 zam!

Gerek Avrupa’yı gerek ise tüm Dünyayı etkisi altına almayı başarmış olan enerji krizi tüm ülkeleri ekonomik yönden olumsuz olarak etkilemektedir. Hal böyle olunca zam zam üstüne gelmektedir.

Bu kadar olmaz! Elektrik faturalarına %750 zam!

Edinilen son bilgiler kapsamında Rusya’nın doğalgaz akışını sınırlandırması Avrupa’yı derinden etkiliyor. Hem enerji krizi hem de doğalgaz akışının kısıtlandırılması sebebiyle zam zam üstüne geliyor. Ekonomik yönden zarar yaşayan Avrupa genelinde kimyasal üreticiler, fabrikalar ve tüm halk için sert bir kış yaşanıyor. Bazı mağazalar tarafından açıklananları incelediğimizde elektrik faturalarının %750 oranında artış gösterdiği açıklandı.

Rusya tarafından Avrupa geneline doğalgaz akışının kısıtlandırılmasından ötürü tüm piyasalar olumsuz olarak etkilenmekle beraber Avrupa genelinde de ekonomik zarar hızlı bir şekilde artış gösterdi. Avrupa genelinde zamlar, durgunluklar ve ekonomik yönden sorunlar artış gösterirken hemen herkes için sert bir kışın geldiği aşikar. Elektriğe gelen zamlardan ötürü halk olumsuz etkilendiği gibi esnaf daha da fazla etkilenmiştir. Faturaların fahiş olmasından ötürü fırıncılar bile işyerini kapatmak istediğini söylemektedir.

Odun stokları başladı!

Kış gelmesine kısa bir süre kala vatandaşlar ve esnaflar tarafından odun stoklanmaya başlandı. Özellikle odun fiyatlarının yükseliş göstermesinden dolayı şimdiden vatandaşlar stoklamaya başladı. Son zamanlarda gelen elektrik zamlarından sonra esnaf kendi önlemini kendisi almaya başladı. Mağazalar tarafından yapılan açıklamaları incelediğimizde yılbaşından bu yana elektrik faturalarında %750 artışla karşılaştıklarını söyledi. Fransa’da cam eşya üreticiliği yapan bir esnaf, fabrikasında 1600 kişiyi işten çıkardığını açıklarken, bir başka sera üreticisi de serasını faturalardan dolayı boşalttığını açıkladı.

Elektrik

Ek işte çalışan sayısı arttı!

Dünyanın zengin ülkeleri arasında yer alan İngiltere’de milyonlarca kişi hayat pahalılığından şikayet ederek ek iş yaptığına değindi. Ülke genelinde yapılan araştırma sonucu İngiltere nüfusunun %16’lık bir kısmının bir yada birkaç tane ek işte çalışıldığı ortaya çıktı. Bu rakamlar da ek iş yapan kişi sayısının 5,2 milyon gibi bir rakama ulaştığı anlamına gelmektedir. Hatta araştırma sonucu şuanda hali hazırda tek işte çalışan kişilerden yaklaşık 10 milyon kişi de ikinci bir iş yapmayı planlamaktadır.

İngiltere genelinde normalde yarı zamanlı çalışmak yaygın olurken, son iki yılda tam zamanlı çalışmanın da artış gösterdiği ön plana çıktı. Ülke genelinde yaptığı ekonomik değerlendirmelerle ön plana çıkan David Folkerts-Landau İngiltere’de işsizlik rakamlarının artış göstereceğini ve resesyonu en etkili şekilde hissedeceklerine değindi.