Kış gelmeden cepler yandı! Odun fiyatları çok yükseldi

Son zamanlarda tüm dünyayı etkisi altına almayı başaran enerji krizi sebebiyle hemen her ürüne zam geldi. Zam gelen ürünlerden biri de odun fiyatları oldu.

Kış gelmeden cepler yandı! Odun fiyatları çok yükseldi

Kış geldi çattı. Enerji krizinden en çok etkilenen ülkelerden biri olarak karşımıza çıkan Almanya’da ısınma ihtiyacını karşılamak için yakacak alışverişi yapan insanlar kömür yerine oduna yönelince fiyatlar uçtu desek yeridir. Geçen yıla oranla yaklaşık olarak 3 kat daha fazla artan odun fiyatları adeta altınla yarışıyor.

Bir süredir Rusya ile Ukrayna arasında devam eden savaş, hali hazırda tüm ülkeleri etkisi altına almayı başarmış olan enerji krizi ve yavaş yavaşta olsa geçen kış sebebiyle ısınma kaynağı olan odun fiyatları aldı başını gidiyor. Almanya, enerji krizinden en çok etkilenen ülkeler arasında yer aldığından dolayı en çok fiyat zamlandıran ülkelerden de oldu. Geçen yıl tonu 184 Euro olan odun fiyatı bu yıl 518 Euro’dan satışa sunulmaktadır. Bir yılda odunda değer kazancı da %181 oranında açıklandı.

Odun dolandırıcılığı başladı

Odun fiyatları

Odun fiyatları bir anda böyle yükselince odun dolandırıcılığı da başladı. Teknolojinin giderek gelişmesiyle beraber hemen her ürün internet üzerinden satışa sunulmaktadır. İnternet üzerinden satışa sunulan ürünlerden biri de odun oldu. Fakat bu durum bazı dolandırıcıların işine geldi. Dolandırıcılar çakma internet siteleri hazırlayarak odun fiyatlarını uygun gösterip vatandaştan ödeme alıyor ama odun göndermesi yapmıyor. Para gidiyor ama odun gelmiyor şeklinde polise şikayette bulunan vatandaşlara polisten de uyarı geldi. Polis tarafından yapılan açıklamada her internet sitesinden alışveriş yapılmaması gerektiği ve eğer alışveriş yapılıyorsa güvenilir sitelerin tercih edilmesi gerektiğine değinildi.