Çalışan çalışmayan tüm kadınlara müjde! 375 Euro alabilirsiniz!

Kadın haklarına son zamanlarda önem verildiği gibi sosyal yardımlar da ön plana çıkmaktadır. Kadınlara verilen sosyal yardımlara bir yenisi daha eklendi.

Çalışan çalışmayan tüm kadınlara müjde! 375 Euro alabilirsiniz!

Devlet destekli olarak verilen pek çok sosyal yardım olduğunu zaten biliyorsunuz. Özellikle ihtiyaç sahibi vatandaşlara verilen sosyal yardımlar gerçek sahiplerine verilmeye devam ediliyor. Türkiye genelinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen toplam 45 sosyal destek bulunmaktadır. Bu desteklerden biri de Euro desteği olmaktadır.

Devlet tarafından verilen Avrupa Birliği Destekli Bakıcı desteğine başvurular hala devam ediyor. Devlet tarafından bakıcı desteğinde 325 Euro ailelere verilirken, çocuklara da 50 Euro verilmektedir. Çalışan çalışmayan her kadın hamile kaldıktan sonra iş hayatına devam edemediğinden ötürü bazı problemler yaşayabilmektedir. Devlet tarafından verilen ödemelerden biri de bakıcı desteği olmaktadır. Pek çok alanda kadınlara destek sağlanmakla beraber çalışan çalışmayan tüm kadınlara müjde verildi. Sosyal destek programından faydalanmak için gerek SGK üzerinden gerek ise e-devlet üzerinden başvuru yaparak siz de alabilirsiniz.

Çalışan çalışmayan her kadına 375 Euro!

Çalışan çalışmayan tüm kadınlara müjde! 375 Euro alabilirsiniz! - Resim : 1

Devlet tarafından çalışan çalışmayan tüm annelere bakıcı desteği verilmektedir. SGK kapsamlı yapılan ödemeler Avrupa Birliği destekli bir proje olarak karşımıza çıkmaktadır. Devlet tarafından yapılan bu ödeme genelde çalışan annelerin evinde bakıcı bulundurması gerekliliğinden ötürü yapılmaktadır. Çalışan annelere 0 ile 36 ay verilen bu ödemeler bebeğe bakım hizmeti olarak verilmekle beraber sadece üç şehirde yaşayan kadınlara verilmektedir. Bu şehirler İstanbul’da 2100 kişi, Ankara ve İzmir’de ise 800 kişi olmaktadır. Bu ödemeden faydalanabilmek için bazı şartları karşılamanız şarttır.

375 Euro alma şartları

Avrupa Birliği destekli olarak verilen destekten faydalanmak için bazı şartları karşılamanız gerekiyor. Bu şartlar arasında:

  • Başvuru tarihinde çocuğun 0-24 ay arasında olması,
  • Ankara, İzmir ve İstanbul’da ikamet ediyor olmak,
  • Çocuk ile aynı evde yaşıyor olmak,
  • Bekar ise çocuğun vekaletini almış olmak,
  • 30 gün SGK primi olması,
  • Bakıcı olarak çalışma gösterilmiyor olması gerekir.

 

Başvuru yaparken istenen belgeler nelerdir?

Avrupa Birliği destekli verilen yardımda istenen belgeler farklılık göstermektedir. Eğer özel gereksinimli çocuğunuz varsa 50 Euro daha fazla ödeme yapıldığı için özel gereksinimli olduğunun ispatlanması gerekiyor. Başvuru yaparken istenen belgeler arasında:

  • İmzalı ön kayıt başvuru formu,
  • Banka muvafakat formu,
  • Sizin ve çocuğunuz tarafından imzalanmış form,
  • Bakıcının 0-36 ay çocuk bakımı yapacağını kapsayan diploma,
  • Varsa çocuğun özel gereksinim raporu