O ilde kiralar cep yakıyor! 3+1 daire tamı tamına 125 bin TL…

Rusya ve Ukrayna arasında olan savaş tüm dünyayı etkisi altına almayı başarmıştır. Hal böyle olunca da fiyatlar artış gösterdi. Artış gösteren bir fiyatta kiralar oldu.

O ilde kiralar cep yakıyor! 3+1 daire tamı tamına 125 bin TL…

Hemen her yıl turistlerin sıklıkla ziyaret ettiği iller arasında Antalya yer almaktadır. Savaştan sonra da Rus ve Ukraynalıların yaşamak için geldiği Antalya’da dairelerin kirası çok yükseldi. 3+1 evlerin kirası bile 100 bin TL’yi geçti. Evet yanlış duymadınız. Bir evin bir aylık kirası tamı tamına 100 bin TL olarak karşımıza çıktı.

Rusya ve Ukrayna arasında olan savaştan kaçarak Türkiye’ye gelen Ukraynalılar tatil bölgeleri arasında ön plana çıkan Antalya’da sürekli yaşamayı da tercih etti. Pek çok Ukraynalı ailesiyle gelip yeni bir ev tutup hayatına devam ederken kimi de yakınlarının yanına yerleşti. Maddi yönden geliri yüksek olan kişilerin bazıları gayrimenkul satın alırken bazıları kiralamakla yetindi. Hal böyle olunca kiralar artarken satılık ev fiyatları da artış gösterdi.

Kiralar son bir yılda uçtu!

Antalya genelinde bir yıl kadar önce 2500 TL ile 3 bin TL arasında olan evlerin kiraları hem Ukraynalılar hem de Rusyalıların gelmesiyle bir anda 40 bin TL’ye kadar çıktı. Savaşın devam etmesi ve seferberlik ilan edilmesiyle de şehre daha çok göç alınması sebebiyle kiralar aldı başını gitti. Savaştan kaçarak gelen Rusların ve Ukraynalıların daimi yaşamak için kiraladıkları deniz kenarındaki evlerin aylık kirası 100 bin TL’yi bile geçti.

O ilde kiralar cep yakıyor! 3+1 daire tamı tamına 125 bin TL… - Resim : 1

Sahibinden adı verilen internet sitesinde emlak ilanlarını incelediğimizde denize sıfır ya da yakın mesafede yer alan dairelerin 125 bin TL gibi bir fiyatla kiralandığı görüldü. Kira fiyatı harici 125 bin TL depozito bedeli istenmesi dikkatlerden kaçmadı. Ayrıca ilanda yer alan daire için de 1 yıllık kira ücretinin peşin istenmesi bu denli fahiş fiyatların sunulması, kiralama yapacak kişiler tarafından dikkat çekti.

Hem milletimiz hem devletimiz zarar ediyor!

Konuyla ilgili Antalya Emlakçılar Oto Galericiler ve İş Takipçileri Odası Başkanı İsmail Çağlar tarafından gayrimenkul fiyatları ile ilgili bir değerlendirme yapıldı. 1 yıldır tüm Türkiye genelinde olduğu gibi Antalya genelinde de ev ve arsa fiyatlarının arttığını belirten İsmail Çağlar tarafından:

"Dünyanın tüm ülkelerinden Antalya'mıza çok fazla göç geliyordu. Ukrayna-Rusya savaşından sonra bu durum bir kat daha arttı. Fiyatların artmasının ana sebebi 'ayakçı' diye tabir ettiğimiz yabancıların kayıt dışı emlakçılık yapmasıdır. Hem milletimiz hem devletimiz zarar etmektedir. Burada vergi ödemeden, kendi dini, dili ve ırkından olan hemşehrilerine ev fiyatlarını artırarak verdiler. Bunlar şu an mahkeme yolunda. Bunu gören Türk vatandaşları ise yan taraftaki dairelerin yüksek fiyatını görüp, fiyatlarını artırdı. Bu yüzden fiyatlar astronomik düzeyde seyrediyor" denildi.