BTT güncel formasyon analizi 31 Mayıs 2021

Büyük yükselişler arından büyük düşüşler getirir ve arkasında kazandırdıklarından çok kaybettirdikleri konuşulur işte tam da bu tarife uyan bir altcoin BitTorrent...

BTT güncel formasyon analizi 31 Mayıs 2021

BTT (BitTorrent) nedir?

BTT, TRON platformu uzantılı bir TRC-10 token’ıdır. 2001 senesinde başlayan BitTorrent mutabakatı ile entegre çalışmak üzere modellenmiştir. BitTorrent, internetin ilk merkeziyetsiz ağlarından biri ve aylık 100 milyondan fazla kullanıcısıyla dünyanın en popüler ağlarından biri olmaya devam ediyor.

BTT’nin white paper donanımına göre, BTT’nin ilk büyük uygulaması, BitTorrent’teki dosya paylaşım sürecini kullanıcılar için daha verimli hale getirmek. BitTorrent’te bir dosya paylaşmak, her biri belirli bir dosyanın küçük parçalarını birbirinden indiren birkaç farklı peers yani eşler içerir. Dosyanın tam kopyası olan kullanıcılar ise seeds yani tohum olarak adlandırılır. Tohumlar saçıldıkça dosya parçalanır birçok kaynaktan ortak paylaşım gerçekleşir.

BitTorrent Speed Nedir?

BTT’nin özgünleştirme ve yatırımcılar tarafından benimsenme oranını yükseltmek için BitTorrent’e yeni bir özellik eklendi. Bu özelliğe ise BitTorrent Speed adı konuldu. Bu yeni özellik ile BitTorrent ağının kullanıcıları dosya kuyruğunda ilerlemek ve dosyaları daha hızlı indirmek için birbirlerine daha fazla ödeme yapmaları gerekmektedir. Seeds’ler daha uzun süre ağda aktif oluyorlar ve bu biçimde ağda dosyayı aktif tutuyorlar. Bunun neticesinde ise ödül olarak BTT kazanıyorlar.

BitTorrent Speed, bilgisayar kaynaklarının ağda dağıtımını optimize etmek için finansal beklentileri arttırmanın bir yolu olarak dizayn edilmiştir. Öncelerde basit ve çoğu zaman otomatik olacaktı, fakat daha sonraki sürümlerle daha da ileri teknoloji ile bir teklif sistemi olarak kullanılacak. 

BitTorrent Teknik Görünüm Ne Durumda?

Tarihi zirvesinden her geçen daha da fazla uzaklaşan BTT'de işler pekte yolunda gitmiyor haberin yapıldığı 18:30 saatinde 0,0037269 seviyelerinde olan BTT tarihi zirvesi olan 0.011224 seviyelerine tekrar dönebilir mi?

Şimdilik bu soruya net bir cevap vermek mümkün olmasa bile piyasanın ve BTT'nin durumu göz önüne alındığında kısa vadede pekte olabileceğini düşünmek mümkün değil.

Çok büyük değer kayıpları yaşamasına rağmen RSI 3 3 14 14  değerlerinin çok yüksek seviyelerde olması BTT için teknik açıdan çok büyük sorun teşkil ediyor. 

BTT için yukarı seviyelerde ''HODL'' olmuş birçok yatırımcı olduğunu ve içlerinde yüzde 7'lik bir kısımın Türk olduğu bilgisi daha önce sosyal medya platformu Twitter'da gayri resmi bilgiler olarak dolanıyordu. 

BTT'yi daha yüksek maaliyetlerden değil ama şimdilerde satın almak isteyen yatırımcılar için uzun vade trendlere değil kısa trade yöntemlerini tercih etmeleri ve kısa stoplar kullanmaları daha sağlıklı olacaktır piyasanın çok yüksek volatiliteye sahip olması yüzünden altcoinlerde özellikle büyük hareketi yaptıktan sonra serbest düşüş yaşayan altcoinlerde ciddi değer kayıpları yaşama tehlikesi henüz geçmiş değil.

BTT teknik destek ve direnç seviyeleri ise şöyle:

Destekler: 0,0035248 - 0,00332797 - 0,0029489
Dirençler: 0,0039546 - 0,00434894 - 0,0045654

BTT güncel formasyon analizi 31 Mayıs 2021 - Resim : 1

BirBorsa / Cem Arslan

Yasal Uyarı
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir

Etiketler