El Salvador: Bitcoin dağıtacağız ama onları dolara çevirmeyin!

Ödeme aracı olarak BTC kullanımına teşvik etmek isteyen El Salvador hükümeti herkese dağıtacağı BTC'leri dolara çevirilmemesi konusunda uyardı.

El Salvador: Bitcoin dağıtacağız ama onları dolara çevirmeyin!

Salvador hükümet yetkilileri, yakın gelecekte dağıtmayı planladıkları bitcoin'in (BTC) kripto para otomatları aracılığıyla dolara dönüştürülmek için değil, harcanmak için olduğunu söylediler.

 ElSlavador.com çok yanlısı olan Başkan Nayib Bukele, liderliğindeki El Diario de Hoy gazete sitesi ile birlikte tüm El Salvador resmi cüzdanı indiren ve kullanmaya başlayan vatandaşlarına 30 dolarlık BTC vereceğini açıklamıştı.

Akıllı telefon uygulaması Chivo'nun en geç bu yıl Eylül ayına kadar kullanıma sunulması bekleniyor ve hükümet, 4 milyona ulaşmayı planlasa da en az 2,5 milyon vatandaşın kullanmaya başlayacağını umuyor.

Ancak Maliye Bakanı Alejandro Zelaya'nın, fonların vatandaşların ATM'leri kullanarak anında dolar nakit para kazanmasına izin vermek yerine "Bitcoin kullanımını teşvik etmek için" sağlanacağını söylediği bildirildi.

Bay Zelaya, hükümetin bunu nasıl başarmayı planladığını belirtmedi, ancak ülke çapındaki tüccarları mümkün olan en kısa sürede bitcoin yerleşimlerini denemeye teşvik etmeye hevesli ve hazine kaynakları tarafından finanse edilecek 120 milyon dolarlık planın, bunu başaracak.

Ancak muhalifler Bukele'nin planlarına küçümseyerek tepki gösterdiler ve ekonomistlerden enerji uzmanlarına ve mühendislere kadar herkes yerel medyada alıntılandı ve büyük ölçüde şüpheci göründü.

Alış 66027.99
Satış 66028
Değişim 0%
Son Değer 66027.99
En yüksek 67130
En düşük 65931.6
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler