Cynthia Lummis, Bitcoin madencilerini Wyoming'e davet etti

Bitcoin destekçilerinden Cumhuriyetçi Senatör Cynthia Lummis, BTC madencilerini Wyoming eyaletine davet etti.

Cynthia Lummis, Bitcoin madencilerini Wyoming'e davet etti

Bitcoin (BTC) destekçilerinden Cumhuriyetçi Senatör Cynthia Lummis, BTC madencilerini Wyoming eyaletine davet etti.

CNBC'ye verdiği röportajda Lummis, Bitcoin madenciliğinin yenilenebilir enerji kaynaklarının yalnızca yüzde 12'sini kullanan geleneksel madencilik yöntemlerine oranla yaklaşık yüzde 40'ının kullanılabileceğini belirtti.

Senatör BTC'yi, çevresini pek çok yeniliğe teşvik eden ve benimsenmesi gereken mükemmel bir buluş olarak tanımladı. Öte yandan Bitcoin'i yasal hale getiren El Salvador'u da destekledi. Lummis, artık ABD'li vatandaşların El Salvador'daki akrabalarına daha rahat para yollayabileceğini de ekledi.

Lummis, BTC kullanarak ödeme yapma fikrini açıkça savunan Teksas valisi Greg Abbott ve Miami Belediye Başkanı Francis Suarez gibi diğer kripto yanlısı milletvekillerine katılıyor. Aynı zamanda, madencilik kazanımlarının, potansiyel risklerden daha ağır bastığını ve geleneksel madencilik tehlikelerine de bir çözüm olabileceğini düşünüyor.

Senatörün madencilere yaptığı Wyoming çağrısı, uluslararası toplumların yükselen küresel ısınma endeksini yavaşlatmak amacıyla yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımını özümsemeleri için ülkelerle yaptığı anlaşmayla da uyumlu görünüyor. 

Çin'in Bitcoin madenciliği ve ticaretini yasaklamasından sonra Çinli madenciler, Teksas gibi pek çok ABD eyaletlerinde işlerini kurmaya çalışırken 'büyük madencilik göçü' olarak isimlendirilen şeyi yaşadı. Lummis'in çağrısının madenciler içerisinde karşılık bulup bulmayacağı da gelecek günlerde belli olacak.

Etiketler