Kripto paralara en hazır ülke ABD oldu

Yapılan bir araştırma sonucuna göre ABD, aldığı 7.13 puanla dünyanın 'kripto paralara en hazır ülkesi' oldu.

Kripto paralara en hazır ülke ABD oldu

ABD, yapılan bir araştırma sonucuna göre aldığı 7.13 puanla dünyanın 'kripto paralara en hazır ülkesi' oldu.

Kripto para platformu Crypto Head'in yaptığı araştırmaya göre ABD, dijital varlıkları benimsemeye en hazır ülke gibi görünüyor. Ayrıca Güney Kıbrıs Rum Kesimi de dijital paralarla en çok ilgilenen ülke oldu.

Kripto paralara kimler ne kadar hazır?

Dijital varlıkların düzenlemeler açısından güvensiz doğasına karşın, yatırımcılar arasında popülaritesi artmaya devam ediyor. Her ülkenin pazara ilişkin kendine has bir yaklaşımı olsa da, Crypto Head, buna en yatkın ülkelerin hangileri olduğunu açıkladı.

Platform, 100 bin kişi başına yıllık Google aramaları, kripto sorguları yıllık artışı ve ATM sayısı gibi pek çok istatistiği bir araya getirerek, 10 üzerinden 7,13 endeksiyle ABD'nin dijital varlıkları benimsemeye en hazırlıklı ülke olduğunu hesapladı. İkinci sırada 6,47 ile Güney Kıbrıs Rum Kesimi bulunurken, ilk beşin geri kalanını Singapur, Hong Kong ve Birleşik Krallık oluşturuyor.

Birleşik Krallık'ın kripto konusundaki sert tutumuna bakıldığında, beşinci sırada bulunması bir başarı olarak kabul edilebilir. Enteresan bir biçimde, nüfusu 2 milyonun biraz üzerinde olan küçük Slovenya, 5,96'lık bir oranla 7. sırada yer aldı.

Kripto ATM’leri konusunda da ABD’nin büyük bir üstünlüğü olduğu görülüyor. ABD’de 17 bin 436 cihaz var ve bu da her 19 bin 23 ABD vatandaşı için bir tane olduğun anlamına geliyor.

Etiketler