Bitcoin ve Ethereum'u anlayamayan en büyük isim Elon Musk

Elon Musk, Dogecoin'in arkasında durmaya devam ediyor ve Twitter'da DOGE'nin Bitcoin ve Ethereum'dan nasıl farklı olması gerektiğini tartışıyor...

Bitcoin ve Ethereum'u anlayamayan en büyük isim Elon Musk

Tesla CEO'su Twitter'da yaptığı son açıklamalarla sadece DOGE'ye desteğinin sürdüğünü kanıtlamakla kalmıyor, aynı zamanda merkezi olmayan kripto para birimlerinin temel ilkelerine henüz ulaşmadığını da diretmeye devam ediyor.

Musk, son birkaç ayda kripto para birimlerine çok dikkat çekti. 

Her şeyden önce: Dogecoin... Ancak, maskot olarak bir köpeğin olduğu eğlenceli bir kripto para birimi için bazen tartışmalı açıklamalar ve destek ile, itibarını zedelediği  de bir gerçek.

Bu arada Elon'un Dogecoin, Bitcoin veya Ethereum hakkındaki tweetleri artık büyük bir etkiye sahip değil. Sadece birkaç hafta önce Musk, fiyatları tek bir yorumla yukarı veya aşağı hareket ettirebilirdi. Influencer güçleri azalıyor ve ondan gelen son yorumlar bu durumu daha iyi hale getirmiyor.

Bitcoin, Ethereum ve Dogecoin

En son, Elon Musk, kripto ve dogecoin etkileyicisi Matt Wallace'tan bir tweet'e yanıt verdi. YouTuber, topluluğuna Dogecoin için önemli bir güncellemenin yakın olduğunu ve bunun DOGE'yi dünyanın en yaygın kullanılan para birimlerinden biri haline getirebileceğini hatırlattı.

Tesla CEO'su şu sözlerle yanıt verdi:  

BTC ve ETH çok katmanlı bir işlem sistemini takip eder, ancak temel katman işlem hızı yavaştır ve işlem maliyetleri yüksektir. Temel katman işlem oranını en üst düzeye çıkarmak ve işlem maliyetlerini en aza indirmek, borsalar fiili ikinci katman olarak hareket ederek Doge'ye kredimdir.

Musk için, taban katmanındaki ölçeklenebilirlik özellikle önemlidir. Bitcoin ve Ethereum ile işlem maliyetleri ve hızı çok yavaş. Dogecoin tam olarak bu sorunu çözmek için tasarlanmıştır. Bununla birlikte, farklı borsalar L2 (ikinci katman) olarak işlev gördüğünden, Dogecoin'in temel katmanda VISA ağının ölçeklenebilirliğini elde etmek zorunda olmadığını söylüyor.

Musk burada kendisiyle çelişiyor çünkü Bitcoin, Ethereum ve diğer tüm büyük kripto para birimlerinde de birçok işlem merkezi borsalarda yapılıyor. Ancak milyarder, bu noktada ademi merkeziyetçilik ve sansüre karşı direnç sorusunu kendine sormuyor.

Bitcoin'de ademi merkeziyetçilik en büyük önceliktir

Çünkü eğer Bitcoin ile blok boyutu ve aralığı arttırılmalıysa, düğümleri olan birçok kullanıcı otomatik olarak ağdan dışlanır. Donanımlarını yükseltmek için finansal araçlara sahip değiller. Bu, ademi merkeziyetçiliği azaltır ve birçok kullanıcıyı diğer kullanıcıların ve hatta hizmet sağlayıcıların düğümlerine güvenmeye zorlar.

Bu, genel olarak Bitcoin ve kripto para birimleri fikrine tam olarak karşı çıkıyor. Çünkü ölçeklenebilirliği VISA, PayPal ve Co'dan zaten biliyoruz. Hızlı bir kripto para birimi bir devrim değildir. Öte yandan, merkezi olmayan ve sansüre dayanıklı bir kripto para birimi bunu yapar.

Bu nedenle, ademi merkeziyetçilik derecesini mümkün olduğunca yüksek tutmak için her şey yapılmalıdır. Özellikle Bitcoin blokları şu anda oldukça boş olduğunda ve daha yüksek ölçeklenebilirliğe gerek olmadığında. Ek olarak, daha yüksek ölçeklenebilirlik, her kripto para birimi için otomatik olarak daha düşük ademi merkeziyetçilik ve güvenlik sağlar.

BirBorsa / Cem Arslan

Alış 66027.99
Satış 66028
Değişim 0%
Son Değer 66027.99
En yüksek 67130
En düşük 65931.6
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Alış 3250.97
Satış 3251.96
Değişim 41.0199%
Son Değer 3251.46
En yüksek 3292.71
En düşük 3205.24
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
DOGEUSD:BNN Dogecoin Amerikan Doları
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış
Satış
Değişim %
Son Değer 0.06256
En yüksek 0.06411
En düşük 0.06213
Haftalık Değişim %
Aylık Değişim %
Yıllık Değişim %
Etiketler