Cardano, Bitcoin'i devirdi, en azından eToro ile

Cardano (ADA), eToro ticaret platformunda tutulan kripto para birimleri arasında Bitcoin'i birinci sıraya çıkardı. ADA'ya olan talep yılın ikinci çeyreğinde oldukça arttı.

Cardano, Bitcoin'i devirdi, en azından eToro ile

ADA'ya olan talep yılın ikinci çeyreğinde oldukça arttı. 2021'in ikinci çeyreğinde ise ilk çeyrekteki talebin yüzde 51 üzerinde gerçekleşti. Bunun ana nedeni, ADA tokenlerinin stake edilmesi ve Alonzo Testnet'in başlaması olabilir.

Twitter aracılığıyla eToro, Bitcoin'in en yaygın olarak tutulan kripto para birimi olarak Cardano'nun yerini aldığını duyurdu. Cardano, tabiri caizse 2021'in ikinci çeyreğinde Bitcoin'den "HODL" daha fazlaydı, bu küçük bir sansasyon çünkü ADA, piyasa değerine göre kripto para birimleri sıralamasında sadece 5. sırada yer alıyor.

Cardano, eToro kullanıcıları arasında giderek daha popüler hale geliyor Cardano'ya ilgi artıyor

eToro'da bir pazar analisti olan Simon Peters, akıllı sözleşmeler de dahil olmak üzere büyüme ve kullanım senaryolarının Cardano'ya artan bir ilgi yarattığını söyledi.

Peters, Alonzo Testnet'in piyasaya sürülmesiyle ilgili şunları söyledi: 

Bu yükseltme, geliştiricilerin ağ üzerinde, Cardano'nun kendisini Ethereum için gerçek bir rakip olarak konumlandırmasına yardımcı olacak projeler oluşturmasına izin vereceği için büyük önem taşıyacaktır.

Yükseltme, Cardano'yu geliştiricinin Ethereum'a en azından teorik bir alternatif sunma hedefine biraz daha yaklaştırıyor. Ethereum, BTC ve ETH fiyatlarının keskin bir şekilde düştüğü Mayıs ayındaki sıcak aşamada zayıflıklar gösterdi: Blok zinciri aracılığıyla yapılan işlemlerin ücretleri son derece yüksekti ve sistem sınırlarına ulaştı.

Cardano, Ethereum'un yerini alabilir mi?

Ağustos ayından itibaren Cardano'da blok zinciri aracılığıyla gerçek akıllı sözleşmeleri işlemek mümkün olacak. Her şey planlandığı gibi giderse, saniyede 1 milyona kadar işlem mümkün olmalıdır. Rakip Ethereum ile, ETH 2.0 gerçekten uygulanmışsa yalnızca 100.000 işlem vardır. Sadece bu "eğer"ler ve "ne zaman" tam olarak net değil.

Alonzo hard fork, Cardano Yol Haritasının "Goguen" döneminin bir parçasıdır ve adını California Üniversitesi ve Oxford Üniversitesi'nde Amerikalı bir bilgisayar bilimi profesörü olan Joseph Goguen'den almıştır. Goguen dönemi, Cardano'nun merkezi olmayan bir blok zinciri haline geldiği ve ağdaki tüm katılımcıların blok zincirini doğruladığı Shelley aşamasından sonra geliyor.

BirBorsa / Cem Arslan

 

ADAUSD:BNN Cardano Amerikan Doları
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış
Satış
Değişim %
Son Değer 0.2668
En yüksek 0.2723
En düşük 0.265
Haftalık Değişim %
Aylık Değişim %
Yıllık Değişim %
Etiketler