Bitcoin tahminleri heyecanlandırdı!

Galaxy Digital CEO’su Mike Novogratz, katıldığı konferansta Bitcoin hakkında beklentilerini açıkladı. Fed'in aldığı yeni kararlar ve dünya çapında yaşanılan krize dikkat çeken Novogratz, bitcoin hakkında özel açıklamalarda bulundu.

Bitcoin tahminleri heyecanlandırdı!

Galaxy Digital şirketinin CEO’su Mike Novogratz, "Bitcoin 2022" isimli katıldığı konferansta Bitcoin'in geleceği hakkında düşüncelerini paylaştı. Bitcoin hakkında yükseliş düşüncelerinin olduğunu dile getiren Mike Novogratz, özellik Fed'in duruşunda yumuşama gerçekleşmesi durumunda Bitcoin fiyatının artabileceğini vurguladı.

Bitcoin ekseninin dışında son konuşmalara bakıldığında ise Fed'in yapılacak yeni toplantıların ardından kısa vadeli faiz oranını yarım puan artıracağı düşünülüyor. Birçok analist tarafından yapılan tahminlerin gerçekleşme ihtimali bir hayli yüksek gözükürken, Merkez Bankaları'nın yaşanılan yüksek enflasyon karşısında nasıl bir yol çizeceği ise merak konusu olmaya devam ediyor.

Artan talep Bitcoin'e değer katacak!

Dünya genelinde yaşanılan ekonomik kriz ve savaş ortamının ötesinde Bitcoin cephesinde ise yükseliş beklentileri her geçen gün artış sağlıyor. Birçok analistin belirttiği gibi Galaxy Digital şirketinin CEO’su Mike Novogratz da gelecekte büyük bir ekonomik gerileme olacağını vurgularken, bu virajı olumlu dönmesi durumunda Bitcoin'in daha da önemli bir konuma ulaşabileceğini belirtti. Fed'in bilanço küçültme haberlerinin ardından Mike Novogratz, Bitcoin'in bir değer deposu olduğunu belirterek kurumsal yapılardan daha fazla talep olacağını söyledi. Artan taleple birlikte dünyanın yaşadığı sıkıntılardan sıyrılabilmesi durumunda Bitcoin özelinde ciddi bir artış beklediğini vurguladı.

Rusya-Ukrayna savaşıyla birlikte yaşanılan ekonomik krizin boyut atlaması ise yatırımcılar tarafından farklı farklı yorumlanmaya devam ediyor. Birçok analistin Bitcoin cephesinde yaşanılan yatay seyir ve değer koruma politikasını, artışa hazırlık olarak görüyor. Çeşitli emtia ve borsalara göre daha da güvenli bulunmaya devam eden Bitcoin'in ise nasıl bir hareket alanı yaratacağı tahminlerin ötesine çıkıyor. Özellikle dünya borsasında yaşanılan çalkantılı döneme rağmen Bitcoin'in nasıl bir yol çizeceği merak edilmeye devam ediyor.