Bitcoin SV (BSV) nedir?

Bitcoin SV, Bitcoin Cash'in (BCH) sert çatalıdır. Bitcoin SV'nin savunucularının bakış açısından, BSV, Satoshi Nakamoto'nun “gerçek” versiyonunu temsil eder.

Bitcoin SV (BSV) nedir?

Bitcoin SV incelemesi

Bitcoin Hard Fork eleştirmenleri, BSV bloklarının sınırsız boyutunun blok zincirini neredeyse doğrulanamaz hale getirdiğinden şikayet ediyor. Tam düğümler, yani blok zincirinin tam bir kopyasına sahip düğümler artık bireyler tarafından değil, yalnızca kurumlar tarafından işletilebilir. Eleştirmenlerin bakış açısından bu, Bitcoin'in temel vaadi olan güvensizlik, yani aracılardan bağımsızlık ile çelişiyor.

Bitcoin SV ve Craig Wright

BSV'nin önde gelen isimlerinden biri Craig Wright. Avustralyalı, Satoshi Nakamoto olduğunu iddia ettiği için birkaç kez göründü. Bu, BSV'nin sırayla Satoshilerin “gerçek vizyonunu” temsil ettiğini iddia ettiği sürece ilgili bir gerçektir. Ancak Craig Wright henüz kanıt sunamadı; Bitcoin topluluğunda bu nedenle “Faketoshi” unvanını taşıyor.

BSV, BTC'ye karşı

Tüm Bitcoin Fork'larında olduğu gibi, Bitcoin SV de felsefi bir soruya mı dayanıyor? Zaten Bitcoin nedir? BTC topluluğu, değer depolama işlevini vurgulamaktan asla yorulmazken, BSV daha çok işlem hızı gibi yönlere dayanmaktadır. BSV'nin ayrıca bir tedarik sınırı vardır. BSV öğrencileri “dijital altın” anlatısını reddediyor. Şimdiye kadar, BSV yeterli sayıda kullanıcıyı ikna etmekte çok başarısız oldu - madeni para BTC'nin çok gerisinde.

Etiketler