Hisse senetleri neden bölünür?

Hisse senedi bölünmesi, şirketin ihtiyaçlarını karşılamak isteği ya da kârlılık oranlarının

Hisse senetleri neden bölünür?

Hisse Senedi Nedir?

Hisse senedi, bir şirketin veya firmanın paylara bölünmesi ile birlikte toplam ederinin paylara bölünmüş haline denir. 

Hisse senedi bölünmesi, şirketin öz sermaye ve alt iştirakisin de biriken dönem kar kaynaklarının sermayeye eklenmesi neticesinde, hisse sahiplerinden herhangi bir şekilde tekrar ödemesi almadan sermaye artırımına gidilmesi işlemine denir..

Hisse Senedi Bölünmesi Nedir?

Hisse senedi bölünmesi, şirketin ihtiyaçlarını karşılamak adına şirket hisselerinin bölünmesidir.

Hisse senedi bölünmesi, şirketin öz sermayesinin alt kaleminde biriken tüm dönem kar kaynaklarının sermayeye eklenmesi neticesinde, hisse sahiplerinden yatırımcısından herhangi bir bedel istemeden sermaye artırımına gidilmesi işlemi olarak da bilinir. Diğer bir tabir ile bonservis bedelsiz sermaye artırımı biçiminde de bilinir.

Hisse Senedi Bölünmesi Neden Yapılır?

Şirketler bölünmeyi hisselerindeki likit durumunda artırmaya gitmek için kullanılır için kullanır. Bunun bir diğer sebebi ise, hisseye olan ilgiyi arttırmaktır.

Fiyat bakımından ucuz olan hisse daha çok tercih edilmektedir. Hisse bölünmesi ile hisse sayısında da artış olur. Ama fiyatlarda değişme olmaz.

Bölünme konusu bütünüyle sermaye ile ilgilidir. Bölünme ile şirketler sermaye ihtiyacını karşılamayı amaçlar.

Hisse Bölünmesi Nasıl Olur?

Hisse senedi bölünmesinin 2 farklı çeşidi vardır. Bunlar ise, bedelli sermaye artırımı ve bonservis bedeli olmadan sermaye arttırır mı biçiminde olur. Bedelli şirket artırımında, şirket hisseleri bölüneceği zaman, bölünmeden sonra yeni oluşan hisse senetlerinden almak dilerseniz bir bedel ödemeniz gerekmektedir. Bedelsiz sermaye artırımında ise hisse senedi bölünmesinde yeni oluşacak hisseler için yatırımcılardan herhangi bir bedel istenmez. Hisse senedi bölünmeleri de bu fonksiyonları ile birbirinden ayrılır.

Etiketler