Yeni COVID-19 varyantına dair endişe Borsa İstanbul'a da yansıdı

Global piyasalarda COVID-19'un yeni varyantına ilişkin endişeler devam ederken ekonomi negatif bir seyir izlemekte. Söz konusu endişeler BIST 100 endeksini de etkiledi. BIST 100 endeksi günü yüzde 2,35 oranında düşüşle 1.776,41 puanda kapattı.

Yeni COVID-19 varyantına dair endişe Borsa İstanbul'a da yansıdı

COVID-19'un çok sayıda mutasyona uğramış bir varyantının Afrika’da tespit edilmesi ve dünya çapında da bu mutasyondan kaynaklanmakta olan vaka sayılarındaki yaşanmakta olan artış piyasalardaki endişeleri yeniden perçinleyerek global olarak satış baskısını artırdı. Salgından kaynaklanmakta olan gelişmeler yakından takip edilirken, ülkemizde TCMB’nin Finansal İstikrar raporu ile vermeyi planladığı mesajlar da öne çıkmakta.

Enflasyon ve parasal sıkılaşma endişelerinden dolayı dün küresel hisse piyasalarında dalgalı bir seyir izlenirken, korona virüsün yeni bir varyantının ortaya çıkması bu sabah satış baskısını arttırmış olacak ki BIST 100 Endeksi dün günü yüzde 0,38 oranında yükselişle 1.819,23 puandan tamamladı.

Kurlarda ise dalgalı bir gidişat izlendi. Endeks güne düşüşle başlarken, günün ilk yarısında kayıp yüzde 2'yi aştı. Endeks günün ikinci yarısında da negatif seyretti, kurlarda yukarı yönlü seyir hızlandı. ABD borsalarında dün Şükran Günü tatili nedeniyle işlem olmazken, bugün yarım gün olacak işlem olacak borsa sert düşüşle açıldı. Asya borsaları geriledi. Avrupa borsaları sert düşüşle güne başladı.

Etiketler