Bitcoin Bu Yüzden Yükseliyor: ABD Kongresi BTC'yi Uçuruyor!

Bitcoin, Ekim ayında gelenekse olarak tarihsel olarak güçlü bir ay olarak kabul ediliyor. Kripto para birimi, kapanmayı önleyen ABD Kongresi'nden destek alıyor.

Bitcoin Bu Yüzden Yükseliyor: ABD Kongresi BTC'yi Uçuruyor!

Bitcoin yeni ayın ilk işlem haftasına muhteşem bir başlangıç ​​yaptı. Kripto rezerv para birimi günlük yüzde 4,2 artışla bu yazının yazıldığı sırada 28.283 dolardan işlem görüyordu. 

Bitcoin, pazartesi gecesi bir saat içinde masada önemli bir artı yarattı. Arka planda ABD'de hükümetin kapatılması önlendi. ABD Kongresi'nde Demokratlar ve Cumhuriyetçiler anlaşmaya varmak için sonuna kadar mücadele etti. Artık durum burada ve devlet çalışanlarının şimdilik zorunlu tatile çıkması gerekmiyor. Başkan Biden yasayı Cumartesi günü Kongre'de kabul edildikten kısa bir süre sonra imzaladı. Ancak para akışı kısa vadede devam edecek: Her iki ABD tarafının da desteklediği Stopgap planı yalnızca Kasım ortasına kadar sürecek, o zaman yeniden idari kesinti riski ortaya çıkacak.

BTC  Fiyatı neden yükseliyor

 ABD'nin Kapanmasının Bitcoin ile Ne Alakası Var?

ABD'de hükümetin kapanmasının önlenmesi piyasalara olumlu bir sinyal. Son olarak Kongre, hükümetin yeni borç almasına izin veriyor; yani para akmaya devam ediyor. Bitcoin gibi riskli varlıklara verilen tepki de buna paralel olarak yükseliş yönünde.

Ayrıca borç tavanı üzerindeki mücadele de Bitcoin'in değer teklifinin çarpıcı bir örneğidir. ABD doları para arzının aksine, Bitcoin'in para politikası ABD Kongresi'ndeki çekişmeli tartışmalara bağlı değildir, kaynak kodunda yazılıdır. Para arzının genişlemesi bu nedenle Bitcoin fiyatıyla pozitif yönde ilişkilidir.

BTC/TRY Bitcoin Türk Lirası
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 2151493.95
Satış 2152474.25
Değişim -11786.25%
Son Değer 2151984.1
En yüksek 2182111.74
En düşük 2151529.6
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler