Bitcoin'in Kurucusu Satoshi Nakamoto'nun E-postası Bulundu!

Bilinmeyen yaratıcıdan gelen daha önce yayınlanmamış bir e-posta, onun ilham kaynağına ve Bitcoin'in ilk günlerine bir bakış sunuyor.

Bitcoin'in Kurucusu Satoshi Nakamoto'nun E-postası Bulundu!

Bitcoin kurucusu Satoshi Nakamoto'nun gerçek kimliği bugüne kadar bir sır olarak kaldı. Onunla ilgili birkaç ipucu: 2011'de kaybolmadan önce yazdığı e-postalar ve forum gönderileri. Yakın zamanda ortaya çıkan bir e-posta artık Bitcoin'in daha önce az bilinen kökenleri hakkında daha fazla bilgi ortaya koyuyor. Bitcoin kurucusuna ait bilinen en eski belge ortaya çıktı. Bu belge ise Wei Dai'ye 22 Ağustos 2008 tarihli bir mesaj.

Dai ise 1998'den beri "b-money" adı verilen bir dijital nakit sistemi üzerinde çalışıyordu. Görünüşe göre Satoshi bundan ilham aldı ve e-posta da bunu doğrular nitelikte. Bunda Bitcoin kurucusu, yakında yayınlanacak çalışmasında alıntı yapabilmek için b-money sayfasının yayın tarihini soruyor. Birkaç ay sonra, 31 Ekim 2008'de Bitcoin teknik incelemesini yayınladı. Dai'ye gönderilen e-postaya bunun ilk taslağını ekledi.

Satoshi Nakamoto Kim?

Hashcash'in kurucusu Adam Back, Satoshi ve Dai'nin çalışmalarındaki benzerlikleri fark etmişti. Bundan yola çıkarak e-postada belirtildiği gibi Bitcoin kurucusunu b-money'e getirdi. Satoshi, Dai'nin projesiyle "çok ilgilendi" ve fikirlerini genişleten ve bunları bir çalışma sistemine dönüştüren bir teknik inceleme yayınlamaya" yakın olduğunu söyledi. Yayınının başlığı şuydu: “Güvenilir bir üçüncü taraf olmadan elektronik para”.

Satoshi Nakamoto eposta

Sonraki tanıtım, Bitcoin teknik incelemesinin son versiyonuna kadar aynı kaldı . Dai'nin çalışması aynı zamanda bibliyografyada ilk adı geçen kaynaktır (Satoshi bunu akademik olarak olağan olduğu gibi alfabetik olarak sıralamamıştır). E-posta, Bitcoin kurucusunun meslektaşlarından çok şey öğrendiğini ve sonuna kadar diğer kriptografların çalışmalarından ilham almaya devam ettiğini gösteriyor.

O da Dai'yi, açık kaynak inancının bir kanıtı olan teknik incelemesinin ilk versiyonunu indirmeye teşvik etti. Buna göre, "hala ilgilenebilecek" herkesin bu fikri bilmesi ve katkıda bulunabilmesi gerekir. Bitcoin'in kendisi tek bir kişinin fikri olsa da arkasındaki kavram kolektif ilerlemedir

Alış 66027.99
Satış 66028
Değişim 0%
Son Değer 66027.99
En yüksek 67130
En düşük 65931.6
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler