Bir haftada 10 dolar gerilese de litresi 25 TL olacak!

Gündemlerden düşmeyen konular arasında en önemli konu akaryakıt olmaktadır. Sektör yetkililerinden araç sahiplerine kötü haber verildi.

Bir haftada 10 dolar gerilese de litresi 25 TL olacak!

Edinilen son habere göre 81 ilde akaryakıt fiyatları değişiklik göstereceği duyuruldu. Motorin ve benzine ard arda zam geleceği açıklandı. O tarihe kadar depoları fullemezseniz eğer zamlı fiyattan alabilirsiniz. İşte, detaylar…

Son zamanlarda brent petrol fiyatları düşüş göstermesiyle beraber pek çok kişi akaryakıtta indirim gelmesini bekliyordu. İndirim haberi beklenirken hem motorine hem de benzine zam geleceği açıklandı. 4 Ekim tarihinde tüm Türkiye genelinde akaryakıt fiyatlarına zam geleceği açıklandı. Petrolün varil fiyatı bir haftada 10 dolar düşse de indirim haberi ne yazık ki gelmedi. Hatta motorin ve benzin için indirim beklenirken zam gelmesinin haberi vatandaşın tepki göstermesine neden oldu.

Hem motorine hem de benzine zam gelecek!

motorine ve benzine zam

Sektörün güvenilir kaynaklarından aktarılan bilgilere göre benzine ve motorine gelecek zam oranı belli oldu. Türkiye genelinde motorinin litre fiyatı 1,25 TL zamlanırken, benzinin litre fiyatı 1,10 TL oranında zamlanacak. 4 Ekim Salı gününden itibaren geçerli olmak üzere zam gelmesi bekleniyor. Bu kapsamda zamlı akaryakıt fiyatları:

  • İstanbul Avrupa yakasında motorinin litre fiyatı 24,32 TL’ye yükselecek.
  • Ankara’da motorinin litre fiyatı 24,43 TL ve
  •  İzmir’de motorinin litre fiyatı 24,47 TL’den satışa başlayacak.
  • Benzinin litre fiyatı ise İstanbul’da 20,18 TL,
  •  Ankara’da 20,35 TL ve
  • İzmir’de ise 20,31 TL’den satılacak.