Büyük zam! Tamı tamına %40 oranında zam yapıldı…

Zamların ardı arkası kesilmemeye devam ediyor. Bir zam da metal dışı atıklara geldi.

Büyük zam! Tamı tamına %40 oranında zam yapıldı…

Metal dışı atıkların alım fiyatları, ahşap malzemelerin tonu, kağıt atıkların alım fiyatı yükseldi. Ahşap malzemelerin tonu ortalama 10 TL’den 14 TL’ye yükselirken, kağıt atıkların alım fiyatı 200 TL’den 280 TL’ye yükseldi. Hal böyle olunca bu zam gündeme bomba gibi düştü.

Hurda fiyatları geçtiğimiz günlere göre %40 oranında zamlandı. Kamu kurumlarının hurdalarını özel bölümlere satmasıyla beraber gelen zam herkesi olumsuz etkiledi. Zamdan sonra demir çelik sınıfında bulunan lokomotif, ray, jeneratör, deniz altı gibi vasıta hurdalarının ton başına fiyatı 1500 TL’den 2100 TL’ye çıkarıldı. En az 5 milimetre kalınlığında olan imalat artıkları ile askeri tank ve traktörlerin hurdalarının ton fiyatı ise 1450 TL’den 2030 TL’ye çıkarıldı.

Kağıt atıkların fiyatı yükseldi!

Kağıt atık

Metal dışı atıkların alım fiyatlarına da zam geldi. Ahşabın tonu 10 TL’den 14 TL’ye çıkarken, kağıt atıkların alım fiyatı ise 200 TL’den 280 TL’ye yükseldi. Atık madeni yağların ise ton başına fiyatı 140 TL olarak karşımıza çıkıyor.

Bu denli zam gelmesinin en önemli sebebinin şüphesiz enflasyon olduğu düşünülmektedir. Bu kadar zammın bir anda gelmesi bu sektörle uğraşan kişiler tarafından hoş karşılanmasa da artış gösteren maliyet ve yeni yıla az kalmasıyla beraber hemen her şeye zam geleceği düşünülmektedir.