Yine zam yine zam! Bir tanesi 5 TL’ye dayandı!

Yapılan gizli zamlarıyla gündeme gelen yumurtanın tanesi 5 TL’ye dayanması gündeme düştü.

Yine zam yine zam! Bir tanesi 5 TL’ye dayandı!

Son bir yıl içinde %200 oranında zamlanan yumurta fiyatları yeniden tırmanışa geçti. Yumurta fiyatlarına zam gelmesi hemen herkesin dikkatini çekti. 30’lu yumurta etiketi daha önce 58 TL iken şimdilerde 73 TL’den satılmaya başlandı. Organik yumurtanın tanesi ise 5 TL’ye dayanması herkesin dikkatini çekti.

Son gelen zamlar hemen her sektörü etkiledi. Özellikle yeme, enerjiye, ambalaja, nakliyeye gelen zamlar her şeyinde zamlanmasına neden oldu. Bir yıldır %200 oranında zamlanan yumurtanın yanına 2 aydır yaklaşılmaz hale geldi. 1 Eylül tarihinde 30’lu yumurta 58 TL iken 1 Ekim tarihinde 30’lu yumurta fiyatı 73 TL oldu. Yumurta fiyatlarının bu denli zamlanmasının haricinde marketlerin 30’lu paketleri 20’li hale getirmesi de tüketicinin dikkatini çekti.

Yumurta yemek hayal olacak!

Yumurta fiyatları

Fiyatlarda yaşanan bu denli yüksek artış vatandaşın yumurta yok mu sorusunu sormasına neden olmaktadır. TÜİK tarafından açıklanan veriler kapsamında yumurta üretimi her geçen gün artış göstermektedir. Yumurtanın bu denli zamlanmasının nedeni şüphesiz artan maliyetlerdir. Enerji, yem, ambalaj ve nakliye gibi maliyetlerin artması üzerine yumurta fiyatları da artmaktadır. Üreticiler tarafından gereken arzın karşılanmaması halinde yumurta yemenin hayal olduğu günler yakındır sözleri kullanıldı.