Kilosu tamı tamına 7 TL! 40 bin ton olması bekleniyor

Son zamanlarda gelen zamlar çiftçileri çok etkilemese de bugün gelen bir haber sonucu çiftçiler oldukça sevindi.

Kilosu tamı tamına 7 TL! 40 bin ton olması bekleniyor

Türkiye’nin önemli tarım bölgeleri arasında yer alan Yozgat’ta yetiştirilen bir ürünle ilgili haber edinildi. İl genelinde hasadına başlanılan patates ile ilgili fiyat açıklaması geldi. Toplam 40 bin ton olması beklenen patatesin kilosu 7 TL’den satışa sunuluyor. Patates hasadıyla ilgili gelen haber sonucu patates fiyatıyla ilgili de açıklama yapıldı. Yozgat Tarım ve Orman Müdürü Tanju Özkaya tarafından il genelinde 13 bin dekar alana patates ekimi yapıldığı açıklandı.

Toplam 13 bin dekar alana ekildi!

Kilosu tamı tamına 7 TL! 40 bin ton olması bekleniyor - Resim : 1

Tarım ile uğraşan çiftçiler tarafından yapılan açıklamalar incelendiğinde herkesin dikkatini çekti. Toplamda 3 bin ton rekolteye ulaşması beklenen patateslerin traktör yardımıyla söküldükten sonra işçiler tarafından çuvallara doldurulduktan sonra satışa hazır hale getirilmektedir. Tarlada kilosu 7 TL’den satışa sunulan patatesin hem kalitesi hem de verimi üreticiyi mutlu etmektedir.

Yozgat Tarım ve Orman İl Müdürü Tanju Özkaya tarafından yapılan açıklamada il genelinde toplam 13 bin dekar alanda patates ekimi yapıldığını belirterek:

“Yozgat patates üretim merkezleri olan Niğde ve Nevşehir’e yakınlığı ile bölgesel olarak bu üretimde Yozgat da dahil olabilir. Niğde Patates Araştırma Enstitüsü ile denemeler kurmaktayız. Yozgat’ta hububat, baklagiller, yağlık ayçiçeği ile beraber üretim deseninde patatesin de yer alacağını düşünmekteyiz.” dedi.