Biance'deki hangi altcoin yüzde 50 yaptı! Peki neden?

Ethereum (ETH) tabanlı bir altcoin son 30 gün içerisinde üç haneli rakamlarla çıkış yaptı. Bu çıkışı ile yatırımcıları şaşırtan kripto para, piyasa değerine bakılınca ilk 100 varlık içerisindedir.

Biance'deki hangi altcoin yüzde 50 yaptı! Peki neden?

Altcoin, Celsius Network'un yerel tokeni olarak piyasada yer almakta olan CEL coin'den başkası değildir. Token 0,735 dolardan 12 Temmuzda kapattı. Fakat o dönemden bu zamana yüzde 223 artış kaydetmeyi başarmış bulunmakta. Yazı yazılırken ise 2,38 dolardan işlem görmekteydi ve piyasa değerine bakılınca 60.sırada yer alıyordu. Ancak kripto para, en düşük seviyesini Haziran ayının ortasında 0,28 dolar oldu. Celsius Network, o dönemde likidite zorlukları ve para çekme işlemlerini durdurmasıyla gündem olmuştu. Bununla beraber CEL 0,28 dolara düştükten sonra toparlandı. Haziran ortasındaki 0,28 dolardan şimdiye kadar yüzde 750 değer kazanmıştı. Artış, Celsius Network'ün geçtiğimiz aylarda iflas bayrağın çekmesi sebebi ile yatırımcıların ilgi odağı oldu. Öyleyse iflasın ucundaki projenin tokenin büyük kazançlar elde etmesinin sebebi ne oldu?

bitcoin

Celsius Network (CEL) neden yükseliyor?

Öncelikle Ripple'ın Celsius Network altındaki varlıkları satın almakla ilgili olduğuna ilişkin bir haber çıktı. Reuters raporuna bakılınca, bir Ripple Labs sözcüsü şirketin ağ ve varlıkları hakkında bilgi edinmekle alakalı olduğunu ifade etti. Üstelik söz konusu varlıkların Ripple'ın işiyle ilgili olup olmadığı ile de ilgilenmektedirler. Ripple, kripto alanındaki en büyük isimlerden biri omayı başarmıştır. Bu sebeple şirketin alakası, Celsius Network'ün ani yükselişinin potansiyel bir sebebi gibi durmaktadır. Fakat şu anda Ripple kendi sorunları ile yüz yüze gelmektedir. Şirket ise SEC ile savaş halinde ve kayıt dışı menkul kıymetler satmak ile suçlanmaktadır.

Aynı zamanda Celsius Network, Maker Protocol'e olan Bitcoin kredisi dahil olmakla beraber birçok borcunu ödemiştir. Ağ ayrıca Compound kredisini de sorunsuz bir şekilde ödemeyi başarmıştır. Borçlarını geri ödemesi de ağın parlaması için bir sebep gibi görülmektedir. Kısaca altcoin projesinin geçen aylarda ortaya çıkmasıyla olaylarda kaybolan güvenin bir kısmını geri kazanmış olması mümkün. Kısaca şirket yatırımcılarının mutluluğu olduğu tekrar yapılanma planı yayımlandı. Celsius Network Bitcoin madenciliği girişimleriyle geri kalan tüm borçlarını ödemeyi düşünmekte. Mevcut verilere bakıldığında CEL kullanıcılarına 4 milyar dolar borçlu olmaktadır.

Soruşturmalar Devam ediyor

Bununla beraber şirketin üzerinde epeyce kara bulut var. Çökmesi sebebiyle Kanadalı denetleyiciler aracılığı ile araştırılmakta. Son haberlere bakıldığında SEC ayrıyeten Teksasda dahil olmak üzere birçok eyelette yetkililer ile iş birliği yapmaya devam etmektedir.

Uyarı: BirBorsa.com'da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir.

Buse KAPLAN/BirBorsa       

SUSD KC Amerikan Doları Türk Lirası
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 32.36
Satış 32.38
Değişim -0.0899%
Son Değer 32.38
En yüksek 32.41
En düşük 32.32
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler