Synthetify nedir? SNY coin ne fayda sağlar?

Synthetify, Solana üzerinde oluşturulan sentetik varlıklar için zahmetsiz ve basirbir merkeziyetsiz protokoldür. Bu yazıda Synhthetify nedir? SNY coin'in ne fayda sağladığı, nasıl alınabileceği hakkında bilgiler sunacağız.

Synthetify nedir? SNY coin ne fayda sağlar?

Synthetfy ne olduğunu ve ne gibi faydalar sağladığından bahsedecek olursak Solana'nın blok zincirine dayalı türev bir aşamanın (yapay güç) büyümesinden esinlenen merkeziyetsiz protokoldür. Merkeziyetsiz bir oracle sistemi tarafınca desteklenmiş olan protokol, fiyat esaslı varlıkların üretilmesini, takas edilmesi ve (yakılmasını) sağlar. Synthesiza'da yapay varlıkların üretimi ve değişimi ise orijin kamu borç havuzuna dayanmaktadır. Üstelik Borç Havuzu İşlemlerde katılımcılar, karşı taraf olarak hareket ettiğinizde orantılı döviz fiyatları almaktadır.

Borç havuzu katılımcıları, platform devamlılığını güvence atına almak adına devamlı SNY token güvenliğine sahip olmaktadırlar. Bundan böyle 50.000'den fazla işlemi gerçekleştirebilen Solan yardımı ile işlem bant genişliği mühim ölçüde artmış olmaktadır. Ayrıca işlem ücreti ise anlıktır. Solana sisteminin 0,6 saniye ise onaylama süresidir. Yani neredeyse işlem ücreti sıfırdır. Ortalama işlem ücreti ise yaklaşık olarak 0.0001 dolardır.

Kurallı güncellemeler ile Oracle arbitrajını yok eden Oracle birkaç saniyede bir blok zincire güncellemeler yollamaktadır. Daha küçük likit tokenleri listeleyerek, her bir toplu varlıkiçin ise en yüksek kaynak sergilenerek bor havuzu denetimlenir. Synthetify'in hedefi, DeFi uygulamalarını bir sonraki aşamaya aktarmaktır. Üstelik ademi merkeziyetçiliğin yararları  korunmuş olurken, ekosistemi genişletmen amaçlı tutarlı ve kolay bir şekilde bütünleştirmek hedeflerindendir. Bir amaca erişmek için Synthetify platformun gelişmesini şeffaf ve açık kaynaklı tutmayı düşünürken, mevcut piyasa gereksinimlerini karşılama adına seviyeli olarak işlevselliği genişletme.

synthetify

SNY coin nedir?

SNY coin Synthetfy'in yerel tokenidir. Aynı zamanda Synthetify şu amaçlar için de kullanılması için programlanmıştır:

-Synthetify'da sentetik varlıklar yapmak adına güvenlik olarak hizmet sunacaktır.

-Synthetify'daki yapılan takaslarda indirim yapılacaktır.

-Gelecekte ise SNY, yönetim tercihlerinde oy haklarını elde edecektir.

Synthetify nasıl çalışmaktadır?

Birçok basılmış varlık ( sUSD ve sBTC gibi yapay varlıklar) için protokolde menkul kıymetler, borç havuzu olmak üzere bütünleştirilmektedir. Likidite problemlerini ve kaymalarını halletmeye çalışırken kullanıcıların direkt olarak karşı taraf bulunmadan sentezler arasında ticaret yapmalarını ticaret yapmalarına fayda sağlar. Bir fırsatın fiyatındaki oynaklık, sahibinin varlığın fiyatında bir yükseliş veya düşüş beklentisi ile onu satmaya veya sahip olmasına neden olur.

SNY coin nası alınır?

Snythetify şimdilerde çok az kripto para borsasında işlem görmektedir. Projeye yatırım yapmak isteyen kişiler ise projenin hesap gördüğü borsalardan hesap açmalıdır. Synhthetify işlem gördüğü borsaları şunlardır: FTX, Gate.io, Hotbit, ZT olarak bilinmektedir.

Uyarı: BirBorsa.com'da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir.

Buse KAPLAN/BirBorsa         

Etiketler