Bazen isteksizce ama Amerikan finansı Bitcoin'i benimsiyor

ABD ekonomisi ne kadar uyarılırsa uyarılsın Bitcoin ve kripto paralara olan ilgisini azaltamıyor.

Bazen isteksizce ama Amerikan finansı Bitcoin'i benimsiyor

Bitcoin ve diğer sanal para birimlerine yatırım yapmak risklidir, yasal olarak belirsizlerdir, ancak potansiyel olarak çok kazançlıdır. Bu ikilemle karşı karşıya kalan Wall Street'in devleri, kaçak ve şüphecilik arasında piyonlarını ilerletiyor. En büyük Amerikan bankası JPMorgan Chase'in patronu bu konuda güçlü bir fikre sahip.

Jamie Dimon, Mayıs ayı sonunda bir meclis oturumu sırasında, "Benden tavsiye isterseniz, ona yaklaşmamanızı söylerim" dedi.

''Ancak insanlara paralarını nasıl harcayacaklarını söylemek bana düşmez” dedi. JP Morgan Bankası şu anda müşterilerin kripto para birimleri üzerinde bahis oynamasına nasıl yardımcı olacağını konusunda araştırmlara devam ediyor. 

Pandemi sırasında zaman ve paraya sahip borsacılar tarafından yönlendirilen birçok sanal para biriminin değeri 2020'de ve yılın başlarında çok yükseldi.

İlgi Çekmek İçin İnsanlar Kıskandırıldı!

Varlık yöneticisi State Street, Perşembe günü dijital varlıklara ayrılmış bir bölüm oluşturulduğunu duyurdu. Çarşamba günü, çevrimiçi broker Interactive Brokers'ın patronu, müşterilerinin yaz sonuna kadar sitede kripto para ticareti yapabileceğini söyledi.

Rakipleri Charles Schwab veya Fidelity gibi, Interactive de şu anda doğrudan Bitcoin ve Ethereum gibi diğer sanal para birimleri üzerine yatırım yapılmasına izin vermiyor, ancak Bitcoin'i cüzdanında tutmaktan kaçınan Bitcoin ile bağlantılı finansal ürünler sunuyor.

Borsacılar kripto para alıp satmak istiyorlarsa Robinhood gibi bir uygulamaya veya özel platform Coinbase'e gidebilirler.

70.000 çalışanın emeklilik tasarrufunu yöneten ForUsAll şirketi, Pazartesi günü Coinbase ile müşterilerinin fonlarına yüzde 5'e kadar kripto para birimi eklemesine izin vermek için bir anlaşma yaptı.

Yatırım bankası Morgan Stanley, Mart ayında en zengin müşterilerinin Bitcoin fonlarına yatırım yapmasına izin vereceğini söyledi. Goldman Sachs kısa süre önce özel bir kripto para aracılık ekibi kurdu.

Bankaların başkanları Wells Fargo, Citigroup ve Bank of America, Mayıs ayı sonlarında bir meclis oturumunda konuyu incelediklerini ve gerekli ihtiyatta ısrar ettiklerini belirttiler.

Dünyanın en büyük varlık yöneticilerinden biri olan Fidelity Investment, 2018 yılından bu yana hedge fonlar gibi birkaç yatırımcıya ayrılmış aracılık ve mevduat hizmetleri sunmaktadır. Ancak sanal para birimindeki dalgalanmaları çoğaltan bir "Bitcoin ETF" fonu için başvuruda bulundu. Borsacılar tarafından iyi bilinen bu tür bir ürün, bireylerin kripto para birimlerine erişimini kolaylaştırabilir.

Kademeli bir açılışa rağmen, bu tür varlıklara yatırım yapmak çok riskli olmaya devam ediyor.

Hackerlar 

Düzenlemeler net değil, bilgisayar korsanlarının hırsızlıkları sık görülmeye devam ediyor. Her şeyden önce, oynaklık muazzam: Bitcoin, Haziran başında 34.000 doların altına düşmeden önce, yılın başında 30.000 dolardan Nisan ortasında 63.000 dolara çıktı.

Value Line araştırma firmasından Ian Gendler, "Spekülatörler ve iyi bir fırsatı kaçırmaktan korkanlar, çok para kazanma umuduyla kriptolara akın etmeye devam edecek" diyor.

Kendisi, çok yüksek riskler ve değerini tahmin etmenin imkansızlığı nedeniyle müşterilerine yatırım yapmamalarını tavsiye ediyor: bir şirket veya emtiadan farklı olarak, kripto para birimleri herhangi bir maddi varlığa dayanmaz ve para birimlerinin aksine, bir hükümet tarafından garanti edilmez. .

Gendler, kripto para birimlerinin "sadece bir sonraki yatırımcının ödemeyi kabul edeceği kadar değerli olduğunu" hatırlıyor.

CFRA'dan Chris Kuiper için, bu hâlâ gelişmekte olan varlık sınıfı ve uzun süredir burada. Kabul edilmesi, muhtemelen "yasal ve düzenleyici çerçeve oluşturuldukça" artacağını tahmin ediyor.

Bu tarafta hâlâ bilinmeyen var!

Bankacılık sektörü için ihtiyatlı kurallar tanımlamaktan sorumlu olan Basel Komitesi Perşembe günü yaptığı açıklamada, kripto varlıklara maruz kalan bankalardan kendilerini temerrüt riskine karşı korumak için daha fazla para ayırmalarını istediğini söyledi.

ABD Menkul Kıymetler Borsası Constable'ın yeni başkanı SEC, yeni kurallara ihtiyaç olduğu konusunda kendi tarafında ısrar ediyor. Kripto para birimlerine yatırım yapan insanlar "borsa veya emtia üzerinde sahip oldukları korumaya sahip değiller" diye Çarşamba günü CNBC'de tekrarladı.

Etiketler