Başvuran herkese 10 ay boyunca koşulsuz şartsız geri ödemesiz 1986 TL yatırılacak!

Devlet kesenin ağzını açarak vatandaşına yardım etmeye devam ediyor. Herkese 1986 TL yatırılacağı duyuruldu.

Başvuran herkese 10 ay boyunca koşulsuz şartsız geri ödemesiz 1986 TL yatırılacak!

Devlet tarafından bu kez her vatandaşa para ödemesi yapılacağı açıklandı. 10 ay boyunca herkesin hesabına koşulsuz şartsız geri ödemesiz 1986 TL yatırılacağı duyuruldu. Devlet tarafından sadece çalışma gösteren ve ihtiyaç sahibi olan kişilere değil de ayrıca başka vatandaşlara da yardım yapılmaktadır. Özellikle kendi istek ve kusuru dışında işsiz kalan vatandaşlara destek verileceği duyuruldu. Edinilen son bilgiye göre işsiz kalıp da 30 gün içerisinde başvuru yapan kişilere 10 ay boyunca kesintisiz olarak ödeme yapılacak. Yapılacak olan ödeme işsiz kalan kişinin işsiz kaldığı güne kadar ki prim sayısına ve aldığı maaş tutarına göre de farklılık gösterecektir. Edinilen son bilgiye göre işsizlik maaşı bu yıl 1986 TL olarak ödeniyor. İşte, detaylar…

Kendi istek ve kusuru dışında işsiz kalan vatandaşlar başvuru yaptığı halde eğer sigortalı olarak çalışmışsa işsizlik maaşı verilmektedir. Verilen her ödeme gibi işsizlik maaşından faydalanabilmek için bazı şartlar bulunmaktadır. Bu şartlar arasında ise:

  • Kendi isteği olmadan işsiz kalmak,
  • Çalışma hayatı sona ermeden önceki 120 gün çalışma göstermiş olmak,
  • Çalıştığı son üç yıl içerisinde en az 600 gün olmak kaydıyla işsizlik sigortası primi ödemiş olmak,
  • İşsiz kaldığı günden itibaren 30 gün içerisinde İŞKUR’a başvuru yapmak gerekir.

 

1986 TL almak için nasıl başvuru yapılır?

İşsizlik maaşı

Devlet tarafından verilen işsizlik maaşına başvuru yapmak için işsiz kaldığı gün dahil olmak üzere 30 gün içerisinde İŞKUR’a başvuru yapmak gerekir. 30 gün içerisinde başvuru yapılmazsa eğer işsizlik maaşı bağlanmamaktadır. İşsizlik maaşı alacak olan daha önce sigortalı olarak çalışma göstermiş olan işsizler yeni iş bulduğu takdirde işsizlik maaşı kesilmekle beraber, maaş alan kişinin iş arayan kaydının yapılması veya güncellenmesi şarttır.

İşsizlik maaşından faydalanacak olan kişilere yapılan ödemeler kişinin aldığı maaşa ve sigorta prim sayısına göre değişiklik gösterir. Çalışma gösteren kişi çalışma gösterdiği son üç yıl içerisinde:

  • 600 gün sigortalı olarak çalışıp işsizlik sigortası primi ödemiş olan sigortalı işsizlere 180 gün,
  • 900 gün sigortalı olarak çalışıp işsizlik sigortası primi ödemiş olan sigortalı işsizlere 240 gün,
  • 1080 gün sigortalı olarak çalışıp işsizlik sigortası primi ödemiş olan sigortalı işsizlere 300 gün, süre ile işsizlik parası verilmektedir.