Milyonlarca memura müjde! Saatlik ücretler 2 kat daha arttı

Milyonlarca memura müjde geldi. Bugün yapılan açıklama sonucu mesai ücretlerine zam geldi.

Milyonlarca memura müjde! Saatlik ücretler 2 kat daha arttı

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren müjde bugün geldi. Bugün gelen bir müjdeyle mesai ücretleri 2 kat daha arttı. Çalışan kişiler için mesai ücretleri yeni yılın gelmesiyle beraber 2,70 TL daha artarak 5,40 TL’ye yükseldi.

Milyonlarca devlet memuruna müjde verildi. Devlet memurlarının aldığı mesai ücretleri iki katına çıktı. 2023 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi kapsamında gelen bilgiye göre mesai ücreti yeni yılda %100 artacak. Bu kapsamda hali hazırda 2,70 TL olan mesai ücreti 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren 5,40 TL’ye çıkacak.

Milyonlarca memura müjde! Saatlik ücretler 2 kat daha arttı - Resim : 1

Mesleki ve teknik bölgede yer alan meslek yüksekokullarında çalışma gösteren Milli Eğitim Bakanlığı idari personeline yasal çalışma saatinden sonra yapılan fazla mesai için ayda 100 saati geçmemek şartıyla saat başı 9,20 TL ödeme yapılacak.

Anayasa Mahkemesi Başkanı, Bakanlar, Genel Kurmay Başkanı, Milletvekili, Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanı, Cumhuriyet ve Danıştay Başsavcısı, Diyanet İşleri ve YÖK Başkanlarının günlük mesai ücreti ise 92 TL’den 250 TL’ye çıkarılacak.

 En alt kademede çalışma gösteren memura verilecek mesai ücreti de 200 TL olarak belirlenecek.