Ona da zam geldi! Tamı tamına %75 zam: Bir tanesi 7 TL...

Artış gösteren maliyet sebebiyle hemen her şeye zam gelmeye başladı. Zam gelecek olan bir ürün de simit oldu.

Ona da zam geldi! Tamı tamına %75 zam: Bir tanesi 7 TL...

Artış gösteren maliyetleri gerekçe gösteren esnaf tarafından simit fiyatlarına zam yapılması talebi geldi. Normal şartlarda bir simit 4 TL’den satışa sunulurken, esnaf tarafından simide %75 oranında zam gelmesi talep edildi. Edirne’de çalışma gösteren esnaf tarafından artan maliyetler sebebiyle simide yaklaşık olarak %75 zam gelmesi talep edildi. Fakat EDESOB Başkanı Kemal Cingöz bu karara tepki göstererek bu talebin olmasının doğru olmadığını belirtti.

Simit 7 TL!

EDESOB Başkanı Kemal Cingöz tarafından yapılan açıklamada simide istenen zammın yersiz olduğuna değinilirken esnafta artan maliyetler ve iş gücü sebebiyle simit fiyatlarına zam yapılması gerektiğini ve bu zammın da %75 oranında olması gerektiğini belirtmişlerdi. Konuyla ilgili EDESOB Başkanı Kemal Cingöz tarafından:

“Esnaf, simidin ortalama 7 TL olmasını istemektedir. Biz esnafın temsilcisiyiz. Esnafın mağdur olmasına gönlümüz razı olmaz. Şuan 7 TL simit demek olmaz. Yani böyle bir şey olamaz. Mümkün değil. Esnaf o fiyatı talep ediyor ama verebilmemiz mümkün değil. Şuan eğer verilecek bir durum olsa bile yılbaşından önce hiçbir ürüne zam vermeyi düşünmüyoruz. Yılbaşında neyin ne olacağını hep beraber bekleyip göreceğiz.

Simit fiyatı

Esnafın simide zam yapma gerekçesi olarak enerjiye zam geldi, maliyetler arttı diyorlar. Gerekçeleri canları öyle istemiş canım. Bu işin gerekçesi yok. Simide 5 TL derler anlarım. Fakat 7 TL zam talep ediyorlar. Esnafı mağdur etmek gibi bir niyetimiz yok fakat vatandaşı da mağdur edemeyiz. Gereken neyse makul ölçülerde sunmaya özen gösteririz” denildi.

İnsanlara yazık!

Simit fiyatlarına esnaf tarafından zam istenmesi sebebiyle hem esnaf hem de halk oldukça tepkili. Esnafın tepkisi artış gösteren maliyetler ve özellikle eneri maliyetleri olduğu için mutlaka zam gelmesi istense de bu denli zammın yapılmayacağı EDESOB Başkanı tarafından açıklandı. Zam gelirse eğer vatandaşın mağdur olacağını belirten vatandaş Kamuran Coşkun’da bir simide 7 TL’nin çok olduğunu söyleyerek açıklama yaptı. Coşkun tarafından:

"Ekmek 4 TL, simit 7 TL. Bu ayıp bir şey yani. Bilemiyorum. İnsanlara yazık. Bu tek elden olmaması lazım. Milletin görüşünü de almak lazım. 7 TL'ye simit mi olurmuş? Kaç gram un, ne kadar susam kullanıyorsun. ‘Hadi susamlı simit 7 TL. Dedik. Kaba simit de 7 TL. Onda susam yok. Bu insanlara yazık" denildi.