7300 TL altı maaş alan herkes dikkat! Siz de…

Her ay açıklanan açlık ve yoksulluk sınırı meblağları açıklandı. 7300 TL altı maaş alan herkes dikkat!

7300 TL altı maaş alan herkes dikkat! Siz de…

BİSAM tarafından bugün Eylül ayı açlık ve yoksulluk sınırı açıklandı. Asgari ücretle açlık sınırı arasındaki fark iyice açılmakla beraber insanlar giderek yoksulluğa sürüklenmektedir. Yapılan açıklama sonucu düzgün bir şekilde beslenebilmek için yapılması gereken harcama tutarı en az 243 TL olarak belirlendi.

BİSAM tarafından bugün Eylül ayı açlık ve yoksulluk sınırı açıklandı. Bu kapsamda Türkiye genelinde dört kişilik bir ailenin aç kalmaması için yapması gereken harcama tutarı 7300 TL olarak açıklanırken, yoksulluk sınırı da 25.252 TL’ye yükseldi. Açlık sınırı meblağı açıklanırken TÜİK verileri, halk ekmek, market fiyatları ve doktorlar tarafından hazırlanan bir beslenme düzeni üzerinden belirlendi. BİSAM tarafından yapılan açıklama sonucu:

"Dört kişilik bir ailenin sağlıklı ve dengeli beslenmesi için aylık yapması gereken harcama tutarı Eylül 2022 için 7 bin 300 liradır. Bu harcama tutarı sadece gıda için yapılması gereken minimum tutardır. Açlık sınırı üzerinden hanehalkı tüketim harcamaları esas alınarak yapılan hesaplama sonuçlarına göre ise yoksulluk sınırı 25 bin 252 lira olarak gerçekleşmiştir” denildi.

Her gün harcanması gereken 243 TL!

7300 TL altı maaş alan herkes dikkat! Siz de… - Resim : 1

Dört kişilik bir ailenin karnını doyurabilmesi için günlük harcaması gereken tutar 243 TL olarak açıklandı. Yapılan harcama tutarında en yüksek tutarı şüphesiz süt ve süt ürünleri oluşturmakla beraber 80 TL’yi geçmektedir. Süt ve süt ürünleri harici et, tavuk ve balık için yapılması gereken harcama 40 TL olurken, sebze ve meyve için yapılacak harcama ise 45 TL olarak belirlendi. Her gün dört kişilik bir ailede ekmek için yapılması gereken harcama tutarı ise 23 TL olmaktadır.