Kış gelmeden cepler yanmaya başladı bile! Fiyatı 120 TL’den satılacak

Özellikle Doğu ev Güneydoğu Anadolu Bölgesinde kış hazırlıkları çoktan başladı. Kış aylarında tüketilmesi için alınan peynir fiyatları şimdiden cep yakıyor.

Kış gelmeden cepler yanmaya başladı bile! Fiyatı 120 TL’den satılacak

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde besicilik ile uğraşan kişiler tarafından üretilen peynirler tezgahlarda yerini aldı. Kış mevsiminde tüketilmesi için vatandaş tarafından alınan peynir fiyatları şimdiden cep yakmaya başladı. Soğuk kış günlerine kısa süre kala zorlu şartlarda üretilen kışlık peynirler satışa sunulmak için tezgahlarda yerini almayı başardı. Tezgahlara yüksek fiyatlarla çıkan peynirler, soğuk hava depolarından çıkarıldı.

Kışlık peynirler hazır!

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde ilkbahar aylarında hem keçi, hem koyun hem de inekten sağılan taze sütlerle hazırlanarak yapılan kışlık peynirler nisan ve mayıs aylarında soğuk hava depolarına girmişti. Aylarca dolapta kalan peynirler tezgahlarda yerini aldı. Kış aylarına kısa bir süre kala peynirler tezgahlara yüksek fiyatla çıktı. Şimdiden kışlık alışverişini yapan kişiler kışın fiyatların daha yüksek olacağını düşünerek alışverişini yapmaktadır. Diyarbakır’da peynir üretimi yapan Hamza Esin tarafından konuyla ilgili açıklama yapıldı. Hamza Esin tarafından:

"Kışlık peynirler tezgahlara çıktı. Gerek salamura, gerek örgü, gerek yarım erimiş peynir, gerek ise otlu peynir kış aylarında tercih edilmektedir. Genelde bu peynirler ilkbahar aylarında keçi, koyun ve inek sütlerinden elde edilerek Nisan ve Mayıs aylarında dolaplara konmaktadır. Biraz fazla tuz atılan bu peynirler ne kadar depoda kalırsa tadı o kadar güzel oluyor. Kışlık peynirlerimizi Ekim aylarında çıkarmaya başlıyoruz.

Kışlık peynirlerimiz yerli ve doğal üretimdir. Marketlerdeki peynirler fabrika çıkışlı olduğu için sağlık açısından pek de iyi olmayabiliyor. Bizim köy peynirlerimiz, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından denetimden geçip öyle satışa sunuluyor" denildi.

Kışlık peynirler hazır

Kilosu 120 TL olması normal!

Her geçen gün gelen zamlar herkesin cebini olumsuz olarak etkileyen zamlar süt ve süt ürünlerine de yavaş yavaş gelmeye başladı. En son süte gelen zam harici peynire zam gelmedi. Fakat kışlık peynirler tezgahlara çıkınca fiyatları da belli oldu. 30 yıldır yurt dışında yaşadığını söyleyen Mehmet Oruç tarafından peynir fiyatlarıyla ilgili açıklama geldi. Oruç tarafından:

"Lüks mekanlarda bir bardak çay ve kahve 50 liraya satılıyorsa, peynirin kilosunun 120 lira olması gayet normaldir. Kışlık peynir sofralarımızın vazgeçilmezidir. Kış ayları da yaklaştığı için mecbur kışa hazırlık yapmamız gerek" denildi.