Bankaların emekli promosyonu ikiye katlandı! Emekliler bu yıl promosyon almaya doyacak

Bankaların emekli müşterilerini koruması amacıyla sağladığı promosyon hizmetleri bu yıl da devam ediyor. 20 gün önce ortalama 4.000 TL olan emekli promosyonlarının şu anda 7.500 TL civarına kadar yükseldiği görülüyor.

Bankaların emekli promosyonu ikiye katlandı! Emekliler bu yıl promosyon almaya doyacak

Bankalar tarafından emekli müşteri sayısını arttırmak maksadıyla gerçekleştirilen promosyon kampanyalarında sıra dışı bir gelişme yaşandı. 20 gün içerisinde neredeyse ikiye katlanan promosyon tutarları birçok emekliyi heyecanlandıran gelişmeler arasında yer aldı. Özel bankaların sağladığı promosyon tutarları ortalama 4.000 TL düzeyindeyken şu an da bankalar tarafından 7.000 – 7.500 TL aralığında promosyon sağlandığı görüldü. Konu ile ilgili açıklama yapan Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, emeklilerin çokça sorduğu soruları yanıtladı.

En yüksek promosyon veren bankalara yönelin

Tüketici Konfederasyonu Başkanı Ağaoğlu, emeklilerin sorularını yanıtladı. En yüksek promosyonu veren bankalara yönelmelerini isteyen başkan Ağaoğlu aynı zamanda kendisinin de emekli maaş promosyonunu taşıdığını belirtti. 20 gün önce 4.000 TL karşılığında geçiş sağlayan başkan Ağaoğlu emeklilere de bu konu da seslendi. Maaş tutarlarına göre değişen promosyonlara bankaların resmi siteleri üzerinden veya şubelerden ulaşılması mümkündür.
En yüksek promosyonu sağlayan bankalara geçiş yapılması konusunda öneride bulunan başkan Ağaoğlu bu konuda emeklilerin herhangi bir sorun yaşaması durumunda yanında olacaklarını belirtti. Bankaların emekli maaş promosyonu sağlamasının tamamen yasal olduğunu belirten Ağaoğlu, her bankanın kendi promosyon tutarını belirleme hakkının saklı olduğunu açıkladı.

Emekli promosyonu
Yüksek promosyon sağlayan bankaların müşteri sayısında da artışın görülmesi bu alanda bankalar arasında bir rekabete yol açtı. Her banka kendi müşterisini korumak adına daha yüksek tutarlarda promosyon vermeye başladı. Emeklilerin maaşını taşıyacağı bankayı seçerken avantajları ve promosyon tutarlarını yakından incelemesinin önemli olduğu belirtildi.

Emeklilerin maaş hesabına bloke koyulması hukuki değil

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan başkan Ağaoğlu, emeklilerin maaş hesaplarının bankalar tarafından bloke hale gelmesinin hiçbir yasal dayanağının olmadığını belirtti. Bankaların yaptığı sözleşmelerin ise hukuki geçerliliğinin olmadığını vurgulayan Ağaoğlu, bu durumda tüketici mahkemelerine başvurulması gerektiğini belirtti. Emeklilerin kendi haklarını savunması gerektiğini ve bu konu da çekinmemeleri gerektiğini belirten Ağaoğlu aynı zamanda her zaman destek verileceğini söyledi.


Bir bankanın borçlarından dolayı emeklinin promosyon almasını engellemesini hukuka aykırı olarak değerlendiren başkan Ağaoğlu, bu konu da rekabet kurumuna şikayette bulunabileceğini belirtti. Tamamen  hukuka aykırı bir davranış olduğunu açıklayan Ağaoğlu, böyle bir hadisenin yaşanması durumunda hukuk yollarının emekliler için açık olduğunu belirtti.


Takibe düşmüş emekli maaşlarıyla da ilgili açıklama yapan Tüketici Konfederasyonu Başkanı Ağaoğlu, emekli maaşların haczedilmesinin mümkün olmadığını belirtti. Yasal geçerliliği olmayan bu durum ile karşılaşılması durumunda emeklilerin haklarını araması açısından hukuk yollarını tercih etmesi gerektiğini önerdi.

Etiketler