Sosyal konut projesinde emekliye müjde!

Türkiye’de başlatılan “ evi olmayan kampanyası “ birçok alanda ilgi görmeye devam ediyor. Son yapılan açıklama ise emeklileri heyecanlandırdı. Toplam kontenjanın %20’sinin emeklilere ayrılacağının açıklanmasının ardından bu alanda birçok kişi araştırma yapmaya başladı.

Sosyal konut projesinde emekliye müjde!

Sosyal konut projesi kapsamında ev sahibi olmayan milyonlarca vatandaşa destek verilmeye başlandı. Uygun fiyatlı taksitleriyle ön plana çıkan proje kapsamında birçok kişinin ev sahibi olması mümkün hale gelecek. Kira öder gibi ev sahibi olacak olan vatandaşlar ise 10 yıl vadeli süreyle ödeyecekleri taksitlerle ev sahibi olmaya hak kazanacak.


Proje Eylül ayında devreye girecek

Proje için gün saymaya devam eden vatandaşlar için merak bekleyiş sürüyor. Proje ile ilgili tüm detayların Eylül ayı içerisinde açıklanacağı belirtilirken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın müjdeyi açıklaması bekleniyor. Eylül ayında talep usulü başlatılacak olan proje kapsamında kısa sürede birçok vatandaşın ev sahibi olması sağlanacak.

Sosyal konut projesi
Yüksek kira dertlerinden kurtulmak isteyen vatandaşlar için hazırlanan sosyal konut projesi aynı zamanda cumhuriyet tarihindeki en büyük konut projesi olarak tarihe geçecek. Yapılacak yeni konutlar için hızlı bir şekilde sağlanacak olan planlama sürecinin hemen ardından faaliyete geçilecek. Kısa sürede vatandaşların ev sahibi olmasını sağlayacak olan proje kapsamında milyonlarca kişinin ev sahibi olması bekleniyor.

Proje kapsamında toplamda 400 – 500 bin iş yeri ve konutun yapılması hedefleniyor. Tamamen şehirlerden gelen talebe göre inşa sürecine geçilecek olan sosyal konut projesine ilişkin detaylar ise önümüzdeki aylarda belli olacak. Emekliler için %20 kontenjanın ayrılması da bu alanda emekli vatandaşların yüzünü güldüren önemli gelişmeler arasında yer alıyor.

Gençlere yüzde 20 kontenjan

Gençleri de yakından ilgilendiren sosyal konut projesinde bir yeni adım daha atıldı. Gençlere %20 kontenjanın ayrıldığı proje ile ilgili detayların önümüzdeki aylarda açıklanması bekleniyor. Sosyal konut projesi kapsamında daha uygun fiyatlarla ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar bu sayede hayallerindeki eve kavuşmuş olacak. Yıllarca sürmesi planlanan proje ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklama yapılacağı belirtiliyor.


Evi olmayan vatandaşın kalmaması adına yapılan bu proje ile birçok kişinin uygun fiyatlarla ev sahibi olması sağlanacak. İlk kez evlenen gençler, şehit yakınları, gazi ve gazi yakınları ve emeklilerin özel kontenjandan yararlanacağı sosyal konut projesinde uygun fiyatlarla ev sahibi olunmasının önü açılacak.

Yüksek kira fiyatlarından dert yanan vatandaşlar bu proje kapsamında hayallerindeki eve kavuşabilecek. Uygun ödeme planları sayesinde her türlü daha avantajlı hale gelen sosyal konut projesi kapsamında yüz binlerce kişinin ev sahibi olması sağlanacak. Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi ile ilgili detayların önümüzdeki haftalarda ise netlik kazanacağı tahmin ediliyor.

Etiketler