Bankacılık devlerinin Bitcoin tahminleri

Bitcoin'deki dalgalanma sürerken, Goldman Sachs, JPMorgan ve Bank of America'nın uzun vadeli tahminlerinin iyimserliği devam ediyor. İşte dev bankaların Bitcoin ile ilgili gelecek tahminleri...

Bankacılık devlerinin Bitcoin tahminleri

İniş ve çıkışlarına rağmen, büyük kripto para birimi Bitcoin, 2021'i yılın başındaki seyrine göre güçlü bir kazançla kapattı.

Geçen yıl, Bitcoin toplam piyasa değerine göre ilk 10 varlık içinde yer aldı. Bu da Bitcoin'in Goldman Sachs, JPMorgan ve Bank of America gibi dev bankalardaki analistler tarafından göz ardı edilemeyecek kadar büyük olduğu anlamına geliyor.

ABD devi Goldman Sachs bankasının kıdemli stratejisti Zach Pandl, Bitcoin'in 100.000 $'a ulaşmasının yolunu açarken, JPMorgan stratejisti Nikolaos Panigirtzoglou bankanın Kasım ayında 146,000 $ hedefini yeniledi. Bank of America' da kripto sektörünün "görmezden gelinemeyecek kadar büyük" olduğuna dikkat çekerek, Ekim 2021 raporunda dijital varlıklar üzerine çalışmalarına başladığını duyurdu.

İsviçreli Banka: Tamamen Spekülasyon

Bu olumlu görüşlere rağmen Bitcoin' in git gide düşüş yaşayacağını savunan bankalar da var. İsviçre bankası UBS, Bitcoin bağlantılı borsa yatırım fonları gibi karmaşık yatırım ürünlerini piyasaya sürdükten sonra bile kripto para birimlerini tamamen spekülatif olarak görmeye devam ediyor. 

Bankanın baş yatırım sorumlusu Mark Haefele önderliğindeki bir grup, “Kripto paralara ve coinlere doğrudan maruz kalmayı yalnızca risk toleransı yüksek yatırımcılar için uygun görüyoruz” dedi. Raporda “Dijital varlıkların arkasındaki teknolojilerin potansiyelini görürken, coinleri spekülatif olarak görmeye devam ediyoruz" dedi.

Bankacılık Devleri Ne Diyor?

Goldman Sachs: Banka, yakın tarihli bir raporda Bitcoin' in 100 bin dolar seviyesine yükselebileceğine, ancak bunun altından pazar payı kazanmaya devam etmesi halinde gerçekleşebileceğini belirtti.

Goldman uzmanları, Bitcoin’deki dalgalanmanın çekiciliği azalttığı görüşündeler. Analize göre dalgalanma azalırsa ilgi artacak. Ayrıca faiz enflasyon yükseldikçe daha fazla yatırımcı enflasyon riskinden korunma amaçlı Bitcoin satın alabilir. 

JPMorgan: Amerikalı yatırım bankası, yatırımcıların kripto varlığını giderek altına bir alternatif olarak gördüklerini savunarak 146 bin dolarlık uzun vadeli fiyat hedefini yeniledi.

Bank of America, RBC ve Wells Fargo henüz resmi bir Bitcoin fiyat tahmini yayınlamadı. Ama geçen yıl kripto para birimlerini yatırım yapılabilir varlıklar olarak ele almaya başlamıştı.

Uç Tahminler Gerçekleşmedi

Citigroup analistleri ise sızdırılan bir 2020 notunda Bitcoin'in Aralık 2021'e kadar 318.000 dolara ulaşacağını tahmin ettiklerini ortaya koydu.

2020 yılında, şu anda 40 bin doların üzerinde olan Bitcoin'in oldukça uçuk bir tahminde bulunulması, bankaların iyimser tahminlerine olan güveni zedeledi.

Alış 66027.99
Satış 66028
Değişim 0%
Son Değer 66027.99
En yüksek 67130
En düşük 65931.6
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler