Bakan Nebati, akaryakıt ile ilgili konuştu: “en az vergi bizde”

Her geçen gün akaryakıt fiyatlarının daha da yükselmesine karşı gelen tepkilere Bakan Nebati’den açıklama geldi. Bakan, akaryakıttan çok yüksek vergi alınmasına yönelik eleştirilere “en düşük vergiyi biz alıyoruz” şeklinde yanıt verdi.

Bakan Nebati, akaryakıt ile ilgili konuştu: “en az vergi bizde”

“Yüz Yüze Gönül Gönüle Ümraniye Programı” etkinliğinde yer alan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, vakıf başkanlarının, pek çok sivil toplum temsilcisinin, iş insanlarının, dernek başkanlarının da yer aldığı toplantıda önemli açıklamalar yaptı.
 
Ümraniye’de bulunan bir otelde gerçekleşen etkinliğe Nureddin Nebati’den başka, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ve Ümraniye’nin Belediye Başkanı olarak görev yapan İsmet Yıldırım gibi isimler de katılım sağladı. Bakan Nebati, işsizlik oranlarından ülkenin büyümesine, akaryakıttan enflasyona kadar pek çok alanda konuşma yaptı.

Türkiye büyümeye devam ediyor

Bakan Nebati, ilk olarak ülke ekonomisinden bahsederek söz başladı. Pandemi koşullarında bile diğer ülkelere göre büyümeye devam eden Türkiye’nin bu zorlu koşullarda bile başarılı olduğunu ifade eden Nebati, küresel olarak ekonominin baş aşağı olduğu dönemlerde bile ülkenin büyümeye devam etmesinin önemli olduğunun altını çizdi.
 
2021 yılına gelindiğinde,  ülkenin ekonomisinin yüzde 11 oranında önemli bir artış yakaladığına işaret eden Bakan Nebati, bunun istihdama da yansıdığını dile getirdi. Pandemi döneminde, en zor şartlarda iken bile 5.5 milyonlu bir istihdam artışı yaşandığını vurgulayan Nebati, 2022 senesinde ise bu sayının 30 milyonu aşmasına dikkat çekti.

Bakan Nebati, akaryakıt ile ilgili konuştu: “en az vergi bizde”
 
Ülkenin bir yanında savaş olmasına ve tüm dünyada yaşanan ekonomik krize rağmen Türkiye’nin zor dönemde bile başarılı olmasına dikkat çeken Bakan, pandemi süreci yaşanırken işsizlik oranlarında artış yaşansa da şuan bu oranın pandemi öncesi seviyenin de altında kaldığını ifade etti.

Akaryakıtta vergi tartışması

Bakan Nebati, yüksek olan akaryakıt fiyatlarına ilişkin de açıklamalarda bulundu. Tüm dünyada petrol fiyatlarında büyük bir artış olduğuna dikkat çeken Bakan, bunun yalnızca Türkiye’de yaşanmadığının altını çizdi. Ayrıca diğer ülkelere göre petrol fiyatlarında en düşük vergi alan ülkenin Türkiye olduğunu iddia eden Bakan Nebati, motorin fiyatlarındaki indirimin de görülmesi gerektiğini belirtti.
 
Enflasyon konusunda da küresel düzeyde düşünülmesi gerektiğini hatırlatan Bakan Nebati, bu konu üzerinde de çalışmalar yapıldığını ve bu çalışmaların tüm hızıyla sürdürüldüğünün altını çizdi. Tüm şartlara rağmen Türkiye’nin üretmeye devam ettiğin vurgulayan Bakan, büyümenin arttığını ve istihdam oranlarının yükseldiğini de sözlerine ekledi.
 
Türkiye’nin en büyük problemlerinden birinin enerji kaynakları ile ilgili olduğunu aktaran Bakan Nebati, cari açığın asıl sebebi olarak enerji maliyetini gösterdi. Ülkenin enerji yatırımları ile ilgili çalışmalar yürüttüğünü dile getiren Bakan, gerek Karadeniz ve Akdeniz’de yapılan doğalgaz arama çalışmalarını, gerekse Akkuyu Santrali’ni örnek verdi. Abdülhamid Han sondaj gemisinin de faaliyete başladığını duyuran Bakan Nebati, güçlü bir sondaj filosuna sahip olduklarını vurguladı.

Etiketler